Ghid turistic Noua Caledonie

Lângă farul Amédée Lângă farul Amédée

Insulele pacifice aparținând de Noua Caledonie sunt paradisul iubitorilor de natură. Mult deasupra poziției sale izolate, insulele pretind că dispun de cea mai mare lagună din lume și se mândresc cu un amestec unic de floră și faună, plus un recif de corali de 1.800 km lungime, al doilea de acest fel din lume, dupa Marea Barieră de Corali, ce aparține Australiei.

Și totuși, insulele au mult mai multe de oferit decât excursii pe munte și sejururi pe plajă. Pe vremuri colonie franceză, acum beneficiind de un statut special teritorial francez, întâlnirea dintre culturile melaneziană și franceză este mai vizibilă în partea de sud a țării, în capitala Noumea. Hotelurile de lux, restaurantele de clasă mondială și buticurile exclusiviste aduc un plus de calitate, în timp ce bucătăria tradițională melaneziană, dansurile și cultura rurală vestesc puternicul spirit conservator al insularilor.

Această combinație nu a fost întotdeauna la fel de armonioasă, iar conflictele dintre Franța și Noua Caledonie explodează pe alocuri, reflectând atitudinea diferită în fața ideii de auto-guvernare, testelor nucleare franceze din regiune și alte multe aspecte generale. Un referendum ce va avea loc în 2014 va stabili dacă Noua Caledonie își va caștiga, într-un final, independența.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...