Ghid turistic Palau

Resort turistic Resort turistic

Cu o poziție privilegiată în Oceanul Pacific, la doar 800 de kilometri est de Filipine, insulele exclusiviste și atolii din apele cristaline ale statului Palau sunt punctate de peșteri subacvatice și recife naturale. Mândrindu-se cu peste 700 de specii de corali și 1.500 de specii de pește, Palau și-a câștigat reputația de minune subacvatică a lumii, atragând anual în jur de 50.000 de vizitatori, dornici de cele mai tari experiențe de scuba diving.

Cu o istorie ce merge până în anul 1.000 î.Hr., Palau a fost descoperit de navigatorul englez naufragiat în zonă, căpitanul Henry Wilson, în 1783. Este controlat mai târziu de japonezi, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, moment în care insula Peleliu a fost scena uneia dintre cele mai sângeroase bătălii de tancuri și artilerie, cu rezultate catastrofale de ambele părți beligerante. Astăzi, insula găzduiește memorialul dedicat celui mai mare război al lumii, unde vizitatorii ce doresc să facă o pauză de plajă pot efectua un tur al câmpurilor de luptă.

Palau este o țară relativ sigură dar, la fel ca oriunde altundeva pe mapamond, turiștii trebuie să dispună de bun simț. Facilitățile medicale sunt adecvate doar pentru activități de rutină, limitate calitativ și în termeni de disponibilitate. Febra Dever este afecțiunea cea mai de temut din Palau, ultimul caz fiind raportat în 2008. Turiștii trebuie să folosească tratamente împotriva mușcăturilor de țânțari și alte medicamente profilactice împotriva malariei și să dispună de asigurări de sănătate performante.

Pentru cei în căutare de relaxare și o vacanță exotică, Palau oferă plaje de culoarea laptelui, ape turcoaz, multe zile călduroase și însorite, precum și o gamă variată de activități, de la înot la pescuit, observarea delfinilor, snorkelling sau navigație. Pe cei ce se hotărăsc să faca o vizită în Palau îi așteaptă un mic colț de paradis!

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...