Ghid turistic Papua Noua Guinee

Vulcanul Rabaul Vulcanul Rabaul

Dacă sunteţi persoane cărora le place aventura sau entuziaşti ai naturii, apreciind frumuseţile naturale care vă pot lăsa fără respiraţie, opriţi-va din căutări si vizitaţi Papua Noua Guinee, un loc în care cultura bogată şi diversificată a rămas neschimbată timp de mii de ani, cu siguranţă una dintre destinaţiile cele mai spectaculoase ale lumii. Pădurile tropicale dense, plajele cu nisip alb ca laptele şi smârcurile de bambus – acestea sunt cuvintele din care poţi compune orice frază referitoare la Papua Noua Guinee.

Cunoscută de către europeni încă din secolul al XVI-lea, ţara evită încă contacul cu lumea exterioară, acesta fiind şi motivul pentru care sălbăticia naturală de aici, precum şi tradiţiile şi modul de viaţă al locuitorilor, s-au conservat atât de bine, în pofida dezvoltării industriale globale din ultimele câteva decade. Papua Noua Guinee este ţara în care se vorbesc peste 800 de limbi sau dialecte diferite, lucru observat chiar de la sosirea pe aeroport, la primele contacte cu insularii.

Poziţionată în partea de sud – vest a Oceanului Pacific, Papua Noua Guinee acoperă jumătatea estică a insulei Noua Guinee, a doua cea mai mare insulă de pe glob dupa Groenlanda, dacă tratăm Australia ca pe un continent separat. În afară de jumătatea acestei insule vaste unde găsim şi capitala Port Moresby, Papua Noua Guinee mai are încă 800 de insule dispuse de jur împrejur, dintre care, cele mai mari sunt New Britain, New Ireland şi Bougainville. Statul insular beneficiază de o clima musonică, cu temperaturi înalte şi precipitaţii abundente pe toată durata anului, cu o diferenţă între partea de coastă şi formele de relief mai joase, unde vremea este mai umedă, în timp ce zonele montane beneficiază de un grad de umiditate mai scăzut.

Papua Noua Guinee este unul din cele mai misterioase locuri de pe pământ. Ţara dispune de un teren accidentat, în mare parte acoperit de păduri vechi tropicale, gazda unui număr impresionant de vietăţi, de la specii rare de păsări la fluturi şi diverse alte insecte, cu peste 1.000 de hectare dedicate parcurilor naturale. Situat în regiunea centrală a insulei mari, Varirata este unul dintre cele mai importante parcuri, un paradis al florei şi al faunei. Un alt loc notabil este sanctuarul de la Moitaka, unde puteţi lua parte la procesul de hrănire al crocodililor.

Papua Noua Guinee oferă o gamă largă de atracţii turistice şi de activitaţi inedite, experienţe unice pentru orice vizitator – unităţi hoteliere luxoase, restaurante pretenţioase, cazinouri şi modernisme. Bucuraţi-vă de recifele vigine, pădurile cu zone întregi necălcate vreodată de piciorul omului, admiraţi numărul mare de vietăţi subacvatice găsite în zona de coastă şi de minunatele locuri proiectate parcă special pentru scuba diving, snorkelling, precum Coral Gardens (Grădinile de Corali). Puteţi explora câteva sute de epave vechi, incluzând câteva vapoare din cel de-al Doilea Război Mondial în locuri precum golful Hansa sau Milne.

Papua Noua Guinee poate fi o destinaţie potrivită şi pentru cuplurile romantice, dornice să petreacă o vacanţă de calitate în mijlocul naturii, o experienţă pe care o puteţi trăi doar o dată în viaţă, mai ales dacă această perioadă este şi luna de miere. Vizitaţi insula şi descoperiţi minunăţiile naturale ale acesteia şi tradiţiile triburilor locale, considerate până nu demult, sălbatice. Îndepliniţi-vă visul şi petreceţi o vacanţă în Papua Noua Guinee, un loc înca neafectat de o dezvoltare turistică avidă. Veţi rămâne cu amintiri plăcute, pe care le veţi rememora întreaga viaţă.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...