Ghid turistic Polinezia Franceză

Insula Moreea Insula Moreea

Captivanta Tahiti si cele 118 formatiuni insulare adiacente radiaza de verde si turcoaz. Aceasta este Polinezia Franceza, un teritoriu francez de peste mari, intins de-a lungul unei arii largi din Pacificul de sud, la fel de mare precum partea de vest a Europei.

Primii exploratori ai insulelor au crezut ca au ajuns in paradis, atunci cand au descoperit aceste insule perfecte. Astazi, turistii nu sunt mai putin impresionati de varfurile vulcanilor imbracati in mantale de vegetatie luxurianta si plante exotice, recifele de corali, apele caldute, plajele de culoarea laptelui si lagunele splendide. Adaugati tuturor acestor calitati ospitalitatea caracteristica locuitorilor, colectia de resorturi turistice de clasa mondiala, spa-urile, restaurantele gourmet, cluburile de noapte, pietele aglomerate si buticurile multicolore si veti putea sa va imaginati paradisul in care ati putea ajunge.

Este suprinzator sa aflati, ulterior, ca exista mai multe camere de hotel intr-unul din resorturile din Las Vegas decat de-a lungul unei insule din Polinezia Franceza. Hawaii, de exemplu, primeste mai multi vizitatori in 10 zile decat Tahiti pe durata intregului an. Unora nu li se par aspecte negative, ba dimpotriva. Inseamna ca oricine poate sa-si puna o tiara dupa ureche (o floare alba, puternic parfumata, specifica Tahiti), sa-si impacheteze costumul de baie si pareul (sarongul) si sa se indrepte spre propriul colt de paradis tropical, care va avea, fara doar si poate, un nume caracteristic, precum „insula cerului albastru” sau „locul celor doua curcubee”.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...