Nu pierdeți ultimul metrou de noapte în Paris – Informații aici

Noctilien, transportul de noapte din Paris Noctilien, transportul de noapte din Paris

Detalii Paris

Pe timp de noapte, transportul în Paris poate fi o mare problemă pentru clubberii „serioși”, ce preferă să hoinărească prin oraș până când răsare soarele, însă pentru cei ce doresc să se întoarcă la hotel sau locul de cazare în timpul serii, rețineți că metroul din Paris se închide în jurul orei 01:00. În unele părți ale orașului, ultimul tren circulă în jur de ora 00:30. Prin urmare, pentru a prinde ultimul metrou, ar trebui să fiți în stație în jurul orei 00:15.

În ultimii ani, au existat câteva „devieri” de la programul de bază al metroului, program explicat un rând mai sus. Era logic, pentru că existau metrouri care circulau până târziu, însă tradiția a fost sistată. Totuși, există câteva seri pe an când metroul are program prelungit sau chiar non-stop. Acum ceva vreme, primăria a avut ideea de a rula metroul pe toată durata nopții în zilele mai speciale precum „Nopțile albe”, pentru ca turiștii să se bucure de o seară liniștită, fără să-și verifice constant ceasurile. Sperăm ca, într-un viitor nu prea îndepărtat, metroul parizian va fi deschis 24 de ore pe zi, însă știm de pe acum ce costuri ar avea, iar în condițiile recesiunii mondiale, ar putea să fie o facilitate aproape ideatică.

În cele mai multe din cazuri, taxiurile nu reprezintă o opțiune. În Paris, costurile acestor mijloace de transport sunt foarte mari, având în vedere și distanțele fabuloase între principalele atracții. Chiar și așa, se pune problema dacă ne va fi ușor să găsim vreunul. Firește, există numere de telefon pe care le puteți apela și comanda o mașină. Luați în calcul totuși faptul că tariful de transport cu taxiul cuprinde și prețul pentru ruta de la care a pornit efectiv taxiul până la preluarea voastră. Dacă sunteți obișnuiți să circulați cu taxiul în România, Parisul înseamnă cu totul altceva!

Dacă metrourile s-au oprit, aveți două opțiuni, în afară de taxiuri:

Noctilien

Este autobuzul de noapte ce leagă majoritatea punctelor principale din oraș, pe toată durata nopții. Mai exact, Noctilien conectează principalele stații de tren, Champs Élysées și alte câteva puncte de interes major. Frecvența acestor Noctilien variază în funcție de rută. Rămâne doar să verificați dacă în stația în care așteptați mașina există o indicație pe care scrie „Noctilien” sau „Noctilien Line”. Orarul îl puteți verifica în prealabil pe situl RATP, «aici».

În Paris, multe dintre liniile de autobuze își încheie programul chiar și mai devreme decât metroul. Dacă așteptați un autobuz mai mult de 30 de minute, pe timpul serii, foarte probabil ca linia să se fi închis.

Velib

Acum, mulțumită programului Velib, există opțiunea de a închiria o bicicletă, ce poate fi livrată înapoi la cel mai apropiat „garaj” special amenajat. Prima jumătate de oră este întotdeauna gratis. Avantajul de a folosi bicicletele pe timp de noapte este acela că, pe perioada nopții traficul este redus, în special dacă vă depărtați de arterele majore.

Dacă apelați la această a doua opțiune de transport pe timp de noapte în Paris, asigurați-vă totuși că știți foarte bine traseul și că o faceți întotdeauna în cadrul unui grup!

Ultimele articole

Lacul Bow, Canada

Cele mai frumoase peisaje din Canada

În România, de obicei, nu luăm în calcul Canada. Totuși, adevărul este că greu ni se poate întâmpla să descoperim o ț...
Plaja Voulisma, în Agios Nikolaos, Creta

Cele mai frumoase locuri din Grecia

Lista celor mai frumoase locuri din Grecia este afișată puțin mai jos, în clar - toate cele 26 de destinații la care ...
Aeroportul din Palermo

Aeroporturi Sicilia

O insula importantă în peisajul turistic mediteranean, Sicilia este foarte bine conectată de principalele orașe din I...
Vapor al companiei de croaziere Aida

Croaziere în Europa

Caracteristica unică a croazierelor este diversitatea oferită, atât la nivelul serviciilor de la bord, a duratei sau ...