Arcul de Triumf Paris

Panoramă Paris cu Arcul de Triumf Panoramă Paris cu Arcul de Triumf

Detalii Paris

Aflat la capatul celui mai cunoscut bulevard parizian, Avenue de Champs-Elysees, Arcul de Triumf este mai vechi decat Turnul Eiffel, dar relativ nou in materie de constructie de cladiri similare pentru a celebra victorii. Romanii au facut mult mai devreme iar Napoleon s-a inspirat din Arcul lui Titus pentru a construi, in secolul al XIX-lea, acest tribut dedicat „Grande Armee”.Inceput in 1806 sub supravegherea arhitectului Jean-Francois Chalgrin, arcul a fost terminat abia in 1836. La acea data, Napoleon nu mai era acolo, pentru a celebra desavarsirea sa.

Mormantul soldatului necunoscut a fost adaugat cladirii in 1921. „Flacara eterna” este reaprinsa in fiecare seara, la ora 18:30.

Puteti admira arcul de la baza acestuia, fie plimbandu-va printre magazinele de pe Champs-Elysees, fie din masina, daca sunteti suficient de norocosi sa fiti prinsi in vartejul traficului de sub el. Daca doriti sa evitati aglomeratia de la Turnul Eiffel, „Arch de Triomphe” este o buna alternativa. Este, de asemenea mai ieftin decat vizita la marele turn parizian, daca sunteti insotiti de studenti sau copii. Adolescentii care au mai putin de 17 ani si copii au intrarea gratuita.

Cu toate acestea, accesul spre varf se face doar urcand cele 40 de trepte. Dar inainte de a face asta, va trebui sa ajungeti la monumentul in sine si asta nu este un lucru foarte usor de facut. Nu incercati sa traversati sensul giratoriu! Exista un tunel pe sensul giratoriului dinspre Avenue de la Grande Armee, care poate fi accesat din iesirea Wagram a metroului.

De pe platforma din varf se pot vedea retelele de strazi si stradute care converg Arcul de Triumf, majoritatea purtand numele unor mari victorii ale lui Napoleon. Biletele pentru accesul pe platforma pot fi cumparate din pasajul subteran.

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  Piata Charles de Gaulles

 • Transport

  Metrou – statia Charles de Gaulle-Etoile

 • Telefon
  01.55.37.73.77
 • Website
 • Orar

  10:00 – 22:30 sau 23:00

 • Tarif

  admisia pe platforma – 9 € / adult; copil = gratis

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...