David Toutain

07 Apr 2014
Categorii restaurant: DelicateseInternaționalFrancez

Cu un prestigiu format în cadrul altui restaurant parizian important, Agapé Substance, Toutain, proprietarul restaurantului cu același nume, a plecat din Franța acum câțiva ani pentru a descoperi noi experiențe culinare internaționale. În luna decembrie 2013, David reușește să-și deschidă propriul venue la câteva sute de metri de albia Senei, lângă Place des Invalides, în centrul metropolei franceze. Imediat după reîntoarcerea sa în țara de baștină, curioșii s-au înghesuit să guste din preparatele geniului culinar în propriul restaurant, eveniment marcat substanțial în mai toate jurnalelor dedicate fenomenului gastronomic.

Să ne înțelegem, de un astfel de festin nu aveți parte fără eforturi în restaurantul David Toutain. Prețurile sunt pe măsura calității delicateselor marca Toutain, acompaniate de o mică descriere a fiecărei rețete mai pompoase. Deși calitatea este indiscutabilă, aspectul este unul minimalist, modern, iar abordarea combinațiilor de ingrediente este una surprinzătoare. Incinta este pe cât de simplă, pe atât de plăcută și originală, în culori rustice, însoțită de aranjamente florale discret poziționate, iar atmosfera nu are valențe supraaglomerate. Deocamdată.