Ghid turistic Samoa

Resortul Sinalei, insula Upolu Resortul Sinalei, insula Upolu

Paradisul insular din Samoa de Vest este cuprins de acest stat independent din Oceanul Pacific, situat la jumătatea distanței dintre Noua Zeelandă și Hawaii. Este compus din 10 insule, surprinzător de variate din punct de vedere al reliefului, de la pădurile tropicale la conurile vulcanice, de la văile luxuriante la plajele perfecte și la apele precum cristalul ce mărginesc arhipelagul, abundente în viață submarină și recife de corali. Samoa este un loc ce pare special construit pentru a evada din viața aglomerată de zi cu zi, departe de granițele cunoscute ale civilizației.

În mijlocul unei naturi vibrante și a peisajelor insulare superbe, samoanii trăiesc încă sub egida tradițiilor străvechi și a culturii păstrate în mare parte intactă, în ciuda afluxului tot mai mare de influențe moderne. Familia, religia și ospitalitatea sunt valorile esențiale ale identității statului Samoa, la fel cum este și abordarea relaxată a vieții și primirile calde ale turiștilor. O vacanță în Samoa poate să fie o combinație perfectă între explorarea multitudinii de atracții găsite de-a lungul insulelor și relaxarea totală pe plajele virgine, alături de un cocktail răcoros.

Upolu este insula principală și locul în care se găsește capitala Apia, un oraș plin de viață și o rampă de lansare ideală pentru insulele din jur. Upolu este și insula in care a trait Robinson Crusoe – perioada petrecută de el aici este comemorată într-un muzeu și o grădină ce-i poartă numele. Alte atracții importante sunt plaja Lalomanu, înconjurată de o lagună splendidă, perfectă pentru snorkelling, faimosul loc de hrănire a țestoaselor și gazda câtorva cascade spectaculoase.

Dintre celelalte insule, Savai’i oferă frumuseți naturale sălbatice, de neegalat – cratere vulcanice, cascade huruitoare, situri arheologice pline de mister. Insula Manono, pe de altă parte, este un exemplu al vechii Samoa, cu doar câteva localități pescarești și fără vehicule sau electricitate care să deranjeze în vreun fel modul tradițional de viață.

Samoa este o destinație de vacanță ce afișează calități de necontestat: un loc care depașește în cele mai multe din cazuri așteptările turiștilor și îi răsplătește pe toți, fie că doresc o zi de leneveală la soare sau că preferă o viață mai activă, punctată de excursii în mijlocul naturii.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...