Ghid turistic Republica Congo

În apropiere de orașul Masisi În apropiere de orașul Masisi

Încercând să nu fie confundată cu vecina mai zimțată de la est, Republica Democrată Congo, Republica Congo oferă aceeași magnifică sălbăticie, același fluviu măreț, dar mai puțină instabilitate politică, fiind de departe o destinație turistică mai agreabilă. Pădurile ecuatoriale din partea de nord sunt nelocuite sau mai degrabă de nelocuit, din cauza vegetației luxuriante joase și a vastelor întinderi mlăștinoase.

Peste 85% din populație locuiește congestionată între capitala Brazzaville și Pointe Noire, situate la o distanță de aproximativ 550 kilometri, iar aceasta este și regiunea cea mai vizitată de către turiști. Pădurea adăpostește câteva triburi indigene, o populație ce a reușit să-si păstreze caracterul tradițional al vieții. Plajele înguste și întrepătrunse de lagune pitorești, în spatele cărora rezidă semeț muntele Mayombe.

D-abia ieșită dintr-un război civil de aproape 6 ani, Congo nu dispune de o industrie turistică dezvoltată, deși sunt destule lucruri de făcut. Parcul Național Odzala-Kokoua este unul dintre cele mai largi ale Africii și apreciat pentru conservarea elefanților de pădure și a gorilelor vestice. Brazzaville este localizat chiar pe malurile fluviului Congo și reprezintă un loc de plecare pentru excursiile pline de aventură de-a lungul cursului de apă, în special rafting. Mai jos, pe calea ferată, spre localitatea de coastă Pointe Noire, sunt apreciate plajele calde ce mărginesc Oceanul Atlantic.

Începând cu acordul de pace din 2003, Republica Congo a menținut o atmosferă pacifică, chiar dacă există încă regiuni care ar trebui evitate. Câteodată, conflictele din cadrul vecinei omonime afectează și zonele de graniță din Congo. Cu toate acestea, Congo poate fi o țară interesantă, mai ales de către cei cu înclinații spre aventură.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...