Ghid turistic Republica Democrată Congo

Vulcanul Nyiragongo Vulcanul Nyiragongo

Deceniile de război civil și corupția de după încheierea dominației colonialiste au pus Republica Democrată Congo în genunchi, atât din punct de vedere economic, cât și politic sau social, chiar dacă țara are potențialul de a deveni cea mai bogată din Africa. Al treilea cel mai mare stat de pe continent se bucură acum de o pace fragilă de după anii de conflicte interne, pace întreruptă încă, pe alocuri, de explozii violente. În ciuda tensiunilor evidente, investitorii sunt atenți la evoluția acestei enclave ecuatoriale măcinate de războaie, cu o enormă bogație minerală, incluzând cupru și cobalt.

Capitala, orașul Kinshasa, este un important nod de transport de-a lungul fluviului Congo, una din arterele esențiale ale Africii, situată pe partea opusă de Brazzaville, capitala Republicii Congo. Kinshasa nu este o ruina, în ciuda colapsului economic generat de turbulențele politice. Are o universitate și câteva alte instituții academice, printre care un centru de cercetări dedicat medicinei tropicale, câteva clădiri istorice notabile, muzee și monumente.

La nord-est, la granița cu Muntii Rwenzori din Uganda și Parcul Național al Vulcanilor din Ruanda, se găsește Parcul Național Virunga, primul de acest gen al Africii, înființat în 1925. A devenit renumit pentru gorilele alpine, chiar dacă acestea sunt acum extrem de rare, din cauza braconajului și a războiului civil.

O vizită în Republica Democrată Congo ramâne totuși riscantă, iar turismul de plăcere nu este în niciun fel recomandat. Oamenii de afaceri, diplomații și voluntarii ONG-urilor internaționale sunt bine îngrijiți în hoteluri și restaurante de calitate, în districtul rezidențial Gombe, din capitala Kinshasa.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...