Ghid turistic Réunion

Caldera Mafate Caldera Mafate

Insula Reunion este o mică parte a Franței, cu arome tropicale, situată la 800 de kilometri est de Madagascar, adânc în inima Oceanului Indian. Supranumită „L’Île Intense”, Reunion este un paradis spectaculos montan, creat și profilat de activitatea vulcanică. Aromele de vanilie, întinderile de nisip întunecat de pe plaje, vârfurile împădurite, cascadele huruitoare și populația, incredibil de prietenoasă și diversă, fac din acest departement insular al Franței o destinație idilică.

Istoria insulei este reflectată de populația acesteia. Portughezii au descoperit insula neocupată în 1513, însă francezii ce au coborât pentru prima data aici au hotărât să o colonizeze. Exilații francezi, sclavii malgași, muncitorii contractați, indienii și pakistanezii au creat, pe rând, un amestec cultural unic, precum și cea mai vorbită limbă a insulei, creola din Reunion.

Reunion a primit o lovitură puternică pe plan economic, o dată cu deschiderea canalului Suez în 1869, deoarece și-a pierdut importanța de stop principal pe ruta de acces spre Indiile de Est, iar astăzi se bazează, în general, pe ajutorul financiar primit de la Franța. Industriile majore sunt cele legate de producția de zahăr, rom, vanilie, ulei de mușcată pentru parfumuri și deloc suprinzător, turismul. Un aspect interesant al economiei insulei este diferența enormă dintre bogați și săraci; rata înaltă de șomaj contrastează cu elita extrem de influentă. Prima impresie a unui vizitator este totuși că cele două grupuri par să trăiasca în deplină armonie, cu multe cazuri de căsătorii între persoane aparținând de religii sau rase diferite. Nu putem spune însă că nu au existat conflicte cauzate de izbitoarele diferențe socio-economice, așa cum a fost cel de acum peste 15 ani.

Reunion este gazda unuia dintre cei mai activi vulcani din lume, „Le Piton de la Fournaise”, cu trei zone explozive: Cilaos, Mafate și Salazie. Vulcanii au născut priveliști spectaculoase, creând trasee montane captivante, care se pot urma cu o oarecare dificultate. Plajele insulei nu primesc însă creditul pe care îl merită – nisipurile negre de la Etang-Sale sunt un adevărat deliciu (chiar dacă în timpul verii nisipul poate fi cu adevărat arzător), apele calde ale Oceanului Indian au culoarea absintului iar abundența de creaturi submarine fac snorkellingul o activitate obligatorie. Populara St Gilles les Bains oferă țărmuri umbrite de palmieri, împrejurul unei lagune largi, iar Saint Leu oferă oportunități incredibile de surfing. Pentru cei ce doresc să se aventureze în interior, există câteva sate pitorești de munte, păduri luxuriante, un număr mare de specii de păsări exotice și o floră deosebită.

Bucătăria locală delicioasă, fuziunea dintre muzică și dansurile tradițional, laolaltă cu esența sofisticării franceze fac casă buna împreună pe suprafața Reunion. Activitățile în aer liber și posibilitățile de relaxare totală se combină perfect cu spiritul prietenos al localnicilor și peisajele fabuloase de fundal, facând din Reunion cu adevărat o „insulă intensă”.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...