Ghid turistic Saint Vincent și Grenadine

Insula Young în arhipelag Insula Young în arhipelag

Vreţi ceva diferit de un stil de viaţă agitat? Alegerea potrivită este Saint Vincent şi Grenadine (cunoscute şi sub numele de SVG) – o destinaţie fermecătoare şi romantică unde veţi găsi liniştea de care aveţi nevoie.

Saint Vincent şi Grenadine este un arhipelag de origine vulcanică cu munţi stâncoşi, păduri tropicale luxuriante, cascade spectaculoase, plaje idilice cu nisip negru, recife de corali şi lagune de turcoaz. Fiecare colţ al insulelor este un mic paradis tropical. Arhipelagul Saint Vincent şi Grenadine face parte din Insulele Windward din estul Caraibelor şi cuprinde principala insulă Saint Vincent, numită „continent” la nivel local şi peste 30 de insule mai mici denumite colectiv Grenadine. Suprafaţa totală este de 388 kilometri pătraţi din care Saint Vincent ocupă 344 kmp.

Insulele se bucură de un climat tropical, cu o temperatură medie anuală cuprinsă între 26 şi 31 grade Celsius. Climatul este umed vara şi destul de uscat în timpul iernii, între lunile ianuarie şi mai. Insula nu este foarte uşor accesibilă; se poate ajunge aici de obicei prin intermediul insulei Barbados sau insulelor Windward. Saint Vincent şi Grenadine oferă o gamă largă de posibilităţi de cazare, de la case simple la vile de lux private, hoteluri şi staţiuni minunate, precum şi resorturi private, insulare, incluzând aici Palm Island şi Petit Saint Vincent, cu împrejurimi extrem de frumoase şi vederi panoramice.

Palm Island este considerată una dintre cele mai bune resorturi din lume. Puteţi, de asemenea, rămane în Young Island Resort, o oază luxuriantă înconjurată de flori tropicale, păsari şi peşti exotici, un cer mereu senin, o bucătărie diversificată şi servicii turistice de top. Datorită plajelor frumoase, cu apele albastru-cristal, Saint Vincent este o destinaţie potrivită pentru vacanţe romantice, dar poate fi şi un refugiu perfect pentru luna de miere. Kingstown este capitala insulei şi cel mai mare port comercial, situată pe coasta de sud-vest a arhipelagului. Oraşul dispune de patru biserici, plaje cu mult nisip negru strălucitor, restaurante şi magazine de suveniruri.

Turiştii mai aventuroşi pot alege traseul Vermont, localizat la nord de Kingstown. Grădina botanică este de asemenea un loc pe care trebuie să-l vedeti; adăposteşte o mulţime de plante tropicale, inclusiv copaci cu vârsta de peste 200 de ani. Pentru un oraş destul de mic, Kingstown oferă destul de multe atracţii interesante şi cladiri istorice. Dintre plajele cele mai cunoscute din Saint Vincent şi Grenadine putem menţiona Villa Beach, potrivită mai ales pentru înot, fiind destul de aglomerată. Mustique, Canouan, Princess Margaret şi Lower Bay sunt alte câteva plaje splendide cu nisip moale şi lagune de o culoare ireală.

În Saint Vincent şi Grenadine vă puteţi bucura şi de festivităţile tradiţionale în aer liber, parade, festivaluri, concerte pe plajă, iar dacă vă simtiţi suficient de curajoşi aveţi posibilitatea să mergeţi într-o excursie la La Soufriere, un vulcan activ al insulei.

Frumuseţea naturală a acestui loc impresionant este copleşitoare. Saint Vincent şi Grenadine este tipul de destinaţie care vă garantează o vacanţă reuşită, nu numai prin relaxare şi confort, dar mai ales prin prisma noutăţilor şi a experienţelor de care veţi avea parte.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...