Ghid turistic Saint Martin

Portul de agrement din Sint Maarten Portul de agrement din Sint Maarten

Dacă apreciați alimentele gourmet, duty-free-urile, viața de noapte vibrantă și desigur, clima tropicală, vă aflați unde trebuie – Insula Saint Martin este locul perfect.

Saint Martin (în franceză – Saint-Martin și în olandeză – Sint Maarten) este o insulă splendidă în Marea Caraibelor situată la est de Porto Rico și la sud de Anguilla. Este divizată în două mici insule maritime, partea de sud fiind olandeză și partea de nord, franceză. Populația olandeză este numeric mai mare. Teritoriul olandez se numește Sint Marteen, iar cel francez Collectivité de Saint Martin. Saint-Martin va oferă posibilitatea de a vă bucura de trei culturi distincte: sobrietatea olandeză pe de o parte, creativitatea francezilor și desigur, pasiunea și căldura – caracteristice populației indigene.

Zeci de plaje și lagune, hoteluri de lux, vile elegante și peste 300 de restaurante sunt elementele care vă fac să înțelegeți de ce Saint Martin este cel mai vizitat dintre toate insulele arhipelagului Leewards. Bucătaria cu influențe americane, europene și asiatice este foarte apreciată în Caraibe. Cazinourile, barurile și cluburile rămân deschise până dimineața, astfel încât există mereu ceva de făcut. Principalele oraşe sunt Philipsburg (partea olandeză) şi Marigot (partea franceză). În timp ce oraşul cu cea mai mare populaţie, Marigot, se afla pe partea franceză, partea olandeză este mult mai puternic populată.

Trasee montane oferă acces la pădurea uscată ce acoperă munții şi colinele. Temperatura medie a aerului anuală este de 27°C (min 17°C, max 35°C), iar temperatura de la suprafaţa mării – 26.4°C. Precipitaţiile totale medii anuale sunt de 995 mm. Insula este situată la sud de Anguilla, separată de teritoriul britanic de Canalul Anguilla. Saint Martin este la nord-vest de Saint Barthélemy, separate de teritoriul francez de Canalul Saint-Barthélemy. Philipsburg în partea olandeză și Marigot în partea franceză sunt principalele orașe ale insulei.

Philipsburg este un oraș superb foarte modern, tipic olandez, cu străzi înguste și pline de viață. Dispune de plaje foarte mari și curate, ape cristaline de un albastru intens și un port celebru în Caraibe și în lume, ce reprezintă refugiul a mai multor vase de croazieră cum ar fi Crown Princess, Magic Disney, Oasis of the Seas sau Celebrity Solstice. Inițial, Marigot a fost un sat de pescuit pe o mlaștină a cărei denumire o poartă, dar a fost făcut capitala părții franceze de către Ludovic al XVI-lea. Marigot este un oraș tipic caraibian; zilele de cumpărături sunt miercurea și sâmbătă, pentru că atunci puteți găsi totul, de la nucile de cocos, avocado, cartofi dulci, fructe tropicale și condimente de tot felul, până la picturi, haine lucrate manual și multe altele. Acest oraș este de asemenea înzestrat cu peisaje exotice de excepție.

Saint Martin este un colț de paradis tropical unde soarele parcă nu apune niciodată – sunt atâtea lucruri de experimentat și de văzut încât nu vă veți da seama cum trece timpul. Relaxarea și pofta de viață a caraibienilor combinată cu eleganța și stilul inconfundabil al europenilor fac din Saint Martin locul preferat al multor turiști.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...