Ghid turistic Tonga

Lac pe insula Vava'u Lac pe insula Vava'u

Dacă sunteţi amatori de o relaxare activă, în mijlocul unui peisaj natural incredibil, veţi dori cu siguranţă să ajungeţi în Tonga. Centru al formaţiei culturii polineziene, Tonga este locul în care îşi au originile oamenii mării, un loc în care tradiţiile şi obiceiurile milenare refuză să dispară.

Această minunată dar mică insulă ascunsă în apele vastului Ocean Pacific, îşi surprinde oaspeţii cu plajele sale strălucitoare, locuitorii calzi şi generoşi şi tot ce înseamnă mediu înconjurător, ridicat la nivel de perfecţiune.

Tonga este situată în partea de sud – vest a Oceanului Pacific, întinzându-se de la nord la sud între insulele Samoa şi Noua Zeelandă şi de la vest la est între Insulele Cook şi Fiji. Arhipelagul este compus din mai mult de 160 de insule, cele mai importante dintre ele fiind Tongatapu, Vava’u şi Ha’apai. Natura insulelor este foarte distinctă. Pe aceste insule de formaţiune vulcanică pot fi găsite multe specii de hibiscus şi orhidee, oferind o atmosferă specială, uşor de recunoscut. Fauna este la fel de diversă precum flora, cel mai mare animal fiind vulpea zburătoare, o specie de liliac cu trăsături care amintesc de mamiferul care i-a dat numele. Tonga are mai mult de 30 de specii de păsări exotice, de la porumbei la papagali, stârci, raţe sălbatice şi fregate. Viaţa subacvatică este iar una deosebită, de la sutele de specii de peşti până la rechini, reprezentând o atracţie deosebită pentru iubitorii de scufundări.

Recifele de corali găsite aici sunt printre cele mai frumoase din lume. La aproximativ 100 de kilometri la sud de insula Tofua găsim cele mai importante insule de formaţiune vulcanică din întreg arhipelagul Tonga. Veţi putea fi martorul unei incredibile metamorfoze de pe fundul mării, vulcanii încă activi de aici schimbând în mod constant geografia locului prin apariţia unor noi puncte de uscat pe mare sau scufundarea altora. Există câteva rezervaţii naturale protejate prin lege, ce încearcă să conserve întregul ecosistem de corali.

O altă caracteristică importantă a insulelor Tonga este migraţia balenelor, pe o rută cunoscută, de-a lungul coastelor vestice ale arhipelagului. Grupuri importante de cetacee trec prin estul insulelor Tongatapu şi Ha’apai din luna iunie până în noiembrie, iar din iulie până în noiembrie prin dreptul insulei Vava’u. În această perioadă a anului se strâng mii de turişti, doar pentru a admira spectaculosul traseu al gigantelor mamifere. Sunt pregătite microfoane subacvatice pentru a se studia sunetele scoase de acestea iar pe apă puteţi zări zci, poate sunt de ambarcaţiuni, plutind în mijlocul turmelor de balene şi purtând la bord turişti cu echipamente sofisticate de scufundări.

Hotelurile şi restaurantele din Tonga sunt bine dotate şi oferă toate facilităţile resorturilor moderne, ajutând turiştii să petreacă un timp de calitate şi cu ajutorul personalului amabil, profesionist. Vacanţa voastră în Tonga va fi una unica, pe care n-o să vă fie uşor s-o uitaţi foarte mult timp.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...