Ghid turistic Uganda

Districtul Kasese Districtul Kasese

O țară mică și interioară, situată la ecuator, între Kenya și Republica Democrată Congo în partea de est a Africii, Uganda este una dintre cele mai frumoase ținuturi ale continentului negru, oferind o largă varietate de peisaje, cultură și viață sălbatică, în ciuda dimensiunilor reduse.

Reputația de cea mai prietenoasă țară a Africii nu este câștigată doar pe seama oamenilor calzi, dar și remodelării unui mediu natural ecologic în cele 10 parcuri naționale, precum și introducerea proiectelor de eco-turism sau oportunitățile de observare a gorilelor, toate participând activ la repunerea țării în circuitul turistic mondial. Nu doar dezvoltarea și progresul în realizarea unei destinații ecologice a stat la baza acestui progres, dar și abordarea problemei legate de HIV / SIDA a fost una din cele mai eficiente din Africa sub-sahariană. După ani întregi de conducere brutală, războaiele și dictatura din timpul lui Idi Amin, Uganda primește acum semnale pozitive și un interes crescând, datorate politicilor de perspectivă și bogăției de atracții turistice. Dificultățile și războiul nu au fost uitate de populație, dar acestea sunt acum doar memorii rămase într-un trecut obscur.

Varietatea de peisaje naturale este uluitoare, la fel cum este și biodiversitatea. Lacurile apărute în craterele din Valea Marelui Rift inundă cu apele lor regiunea, ajutând la creșterea unei păduri tropicale sănătoase, precum și o savană tipică est-africană. Vârfurile glaciale ale celui mai înalt sistem montan al Africii, „Munții Lunii” sau Rwenzori, ce marchează granița de vest a țării, precum și un număr mare de vulcani stinși transformă zona alpină a Ugandei într-un paradis al cățăratorilor, alpiniștilor și al amatorilor de drumeții. Există câteva suprafețe importante de apă, precum masivul Lac Victoria, pe care îl împarte cu Tanzania și Kenya, iar mulțimea de insule ce împânzesc Lacul Victoria și Lacul Bunyoni atrage un număr mare de ornitologi. Lacul Victoria este și sursa principală a Nilului, cel mai lung fluviu din lume, ce traversează impresionantele cascade Murchinson și creaza câteva trasee de rafting renumite în întreaga lume.

Ce face din Uganda o asemenea destinație de safari este remarcabila concentrare de primate, cea mai mare din lume. Turiștii sunt atrași aici pentru posibilitățile de observare a comunităților de cimpanzei și pentru a experimenta față în față întâlnirile cu masivele gorile de munte.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...