Ghid turistic Zambia

Lacul Kariba Inns Lacul Kariba Inns

Frumoasa și masiva Zambia este situată în inima Africii, neatinsă de o dezvoltare turistică haotică, însă destul de bine pregătită pentru a-și delecta vizitatorii cu emoțiile, căldura, provocările și aventurile adevăratului continent negru. Zambia atrage printr-o abundență de obiective naturale și numeroasele posibilități de practicare a sporturilor extreme, câștigându-și reputația de centru al aventurii de pe continent.

Principala atracţie a ţării este, bineînţeles, Cascada Victoria de pe fluviul Zambezi, între Zambia şi Zimbabwe. Cascadele nu sunt responsabile doar de priveliştile spectaculoase ale apei ce se rostogoleşte furibund spre fundul defileului, dar sunt şi decorul natural pentru o mulţime de activităţi pline de adrenalină, precum rafting, bungee jumping de la peste 100 de metri înălţime, canoe, safari călare pe spatele elefanţilor, plimbări cu şalupa de-a lungul torentelor de munte şi multe, multe altele.

Dacă vă place mai mult terenul uscat, Zambia oferă o mulţime de parcuri naturale înţesate de animale mari şi păsări multicolore. Cel mai important este Parcul Naţional Luangwa de Sud, concentrat în cel mai important sistem hidrografic al Africii. Legendarul safari pe jos a originat în acest parc şi oferă încă una din cele mai rafinate modalităţi de a explora viaţa sălbatică.

Vizitatorii în Zambia rareori lenevesc prin oraşe, fiind captivaţi de excursiile de tip safari, de cabanele la urmărire de animale mari sau în taberele de aventură, însă dacă cineva va dori să exploreze dezordonata capitală Lusaka, va fi plăcut impresionant de şarmul său autentic. Mai mult de jumătate din locuitorii acestui oraş suprapopulat este fără un loc de muncă, însă atmosfera este departe să fie dezamăgitoare, pentru că toată lumea aleargă ca într-un furnicar, în căutare de activităţi care să le asigure supravieţuirea. Mii de gherete şi chioşcuri stau aliniate de-a lungul străzilor, oferind un număr fascinant de servicii sau produse. Iubitorii mişcării în aer liber nu vor rata nici experiențele unice oferite de mlaştinile şi sălbăticia Zambiei.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...