Ghid turistic Uruguay

Farul din José Ignacio Farul din José Ignacio

Mândrindu-se cu plaje pitoreşti, o zonă rurală superbă, oraşe vechi coloniale, cu o atmosferă de invidiat, Uruguay prezintă o suprafaţă mică dar oferă un pachet turistic atractiv. Farmecul relaxant şi primitor al Uruguayului, precum şi climatul blând pe toată durata anului sunt descoperite pe zi ce trece de tot mai mulţi turişti în căutare să înveţe tot mai multe lucruri despre această destinaţie plină de personalitate, penultima ţară ca mărime a Americii de Sud, după Surinam.

Pentru o ţară de aceste dimensiuni, Uruguay are multe de arătat vizitatorilor săi şi o gamă surprinzătoare de decoruri contrastante. Montevideo este fără îndoială bijuteria din coroana uruguayană: o metropolă cosmpopolită şi exemplificativă unde clădirile art-deco, districtul vibrant de shopping şi e afaceri, promenada răcoroasă şi cel mai lung carnaval din lume se întâlnesc pentru a crea o experienţă îmbătătoare.

Colonia del Sacramento este o altă bijuterie. Pavajul străzile sale seducătoare, pieţele înverzite, arhitectura colonială portugheză de secol al XVIII-lea şi aspectul retro al decorurilor de pe malul apei, transformă localitatea într-o destinaţie perfectă pentru romantici. Aventuroşii ce doresc să aibă grijă de un bronz uniform obţinut pe una din plaje sau la bordul iahturilor înainte de a lua cluburile la rând şi a se distra până în zori de zi, vor fi probabil atraşi de fascinantul Punta del Este. Plajele sale splendide, hotelurile extravagante, cluburile de primă mână şi restaurantele cochete se asigură că Punta del Este este cel puţin cuminte dar în acelaşi timp şi cel mai puţin ieftin oraş al Uruguayului.

Maldonado este o alternativă ceva mai ieftină pentru o vacanţă pe plajă, dar în afară de aceste locaţii minunate, există o multitudine de alte mici localităţi atractive, ce împânzesc ţara, fiecare dintre ele cu propriul farmec şi propriul caracter, demne de a fi explorate. Să nu uităm coasta captivantă a Atlanticului, cu dune, lagune şi o zonă perfectă pentru surfing, paradisul pescăresc din Punto del Diablo, izvoarele fierbinţi dar liniştitoare de lângă Salto şi grandoarea ţinutului larg al populaţiei gaucho.

Carnavalul din Montevideo durează mai mult de o lună. Poate că este un clişeu atunci când spunem că oraşul, plin de teatre, muzică, comedie, dansuri şi culoare, are ceva de oferit pentru fiecare. Spre deosebire de mai vastul carnaval de la Rio de Janeiro, ce se desfăşoară pe durata a câtorva zile, festivităţile pregătite în capitala Uruguay nu beneficiază de acelaşi marketing dar este destul de variat şi are un farmec aparte. Începe de obicei la sfârşitul lunii ianuarie cu parada inaugurală şi se încheie după 40 de zile, poate chiar mai mult, în funcţie de cât de afectat va fi programul de condiţiile meteorologice.

Uruguayenii sunt un popor liberal, relaxat şi prietenos, ce se bucură de un relativ înalt standard de viaţă şi se vor bucura să vă arate ţara de care sunt atât de mândri. Sunt cunoscuţi pe plan mondial pentru „garra charrúa”, un spirit de luptător moştenit de la faimoşii colonişti indigeni, spirit de a adus o ţară de numai 3,4 milioane de locuitori pe scena economică şi sportivă internaţională. Primii campioni mondiali la fotbal, performanţă reuşită de două ori până acum şi mult în faţa mai marilor Argentina sau Brazilia din multe puncte de vedere, populaţia Uruguayului se mândreşte cu acest caracter rezilient, împotriva sorţilor şi îzbândind de cele mai multe ori.

Trăsătura compactă a Uruguayului, la aproape două treimi din suprafaţa României, daă posibilitatea vizitatorilor să descopere o mare parte a ţării într-un timp foarte scurt. Nu înseamnă ca vizitele repetate în Uruguay sunt necesare sau în exces, pentru că turiştii pot fie să exploreze o arie mai întinsă a frumuseţii ţării, fie să se întoarcă cu nostalgie de locul de care s-au îndrăgostit. Între faimoasele fripturi de vită „medium-rare” şi simplele bucurii oferite de această mică dar vânjoasă naţiune, Uruguay merită să fie savurat pe îndelete, într-un ritm relaxant. Şi există o umbră de îndoială că cineva ar putea să-şi dorească mai mult.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...