Ghid turistic Yonne

Joigny, pe malurile râului Yonne Joigny, pe malurile râului Yonne

Departamentul Yonne din Franta este situat la doar o ora de mers cu masina de orasul Paris si este tinutul unora dintre cele mai faimoase vinuri si specialitati culinare din lume. Gazduieste, de asemeni, multe casteluri, biserici vechi si orasul Auxerre. Cu abațiile importante de la Vezelay sau Pontigny și castelele de la Tanlay și Ancy le Franc, Yonne este bogat în monumente istorice, însă nu uitați să treceți în revistă nici micile orașe și sate precum Noyers sau Avallon, fără să menționăm degustările de vin local, în special de proveniență Chablis.

Auxerre

Orasul Auxerre este o destinatie turistica in sine si este amplasat chiar pe malul raului Yonne. O calatorie cu barca pe rau este o buna modalitate de a vedea casele sau bisericile construite pe jumatate din lemnm situate de-a lungul apei, dar si o plimbare pe jos, pe strazile inguste si pietruite, este o alternativa buna de a cunoaste imprejurimile. In Auxerre gasim si Abbaye St Germain, fondata in secolul al V-lea dar, multe dintre cladirile care se pot vedea astazi, dateaza din secolul al IX-lea. De-a lungul timpul, cladirii i-au fost atasate anexe, un fascinant exemplu de stiluri arhitectonice diferite. Catedrala St. Etienne, principala constructie religioasa din Auxerre, este faimoasa pentru vitraliile sale complicate. A fost construita in 300 de ani. Daca preferati activitatile sportive, puteti verifica programul echipei de fotbal locale, prezenta regulat in cupele europene, vizitand stadionul.

Explorati imprejurimile

Auxerre este centrul departamentului Yonne, facand din oras punctul de plecare pentru orice directie si destinatie turistica ati alege. Manastirea Vezelay a fost adaugata pe lista obiectivelor protejate UNESCO in 1979, pentru ca exteriorul sau frumos sculptat sa se poata pastra in timp. Mai multa religie si istorie gasim in apropierea orasului Pontigny, la manastirea fondata in 1114. Aceasta cladire impresionanta este cea mai mare biserica cisterciana din Franta si prezinta cateva sculpturi si opere de arta unice.

Tinutul Chablis

Yonne este regiunea unuia dintre cele mai faimoase vinuri franceze, Chablis, numit dupa orasul in care a fost pentru prima data cunoscut. Exista multe tururi organizate pentru a vedea podgoriile sau a participa la degustari de vinuri si oportunitati de a va hotari care din ele va este pe plac.

Bucurii pentru copii

In cazul in care calatoriti insotiti de copii, probabil ca plimbarile prin cramele de vin si podgoriile nu reprezinta activitatea potrivita, asa ca ii puteti duce intr-o drumetie prin munti sau inchiria biciclete. Puteti juca paintball in Parcul National Morvan. Nu va faceti griji, activitatea este una organizata, cu un spatiu bine determinat, deci puteti sa lasati copiii la joaca in timp ce va plimbati prin regiune.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...