Ghid turistic Andratx

Portul din Andratx Portul din Andratx

Calatorind pe insula Mallorca, urmand linia de coasta din Palma spre vestul extrem, intalnim municipalitatea Andratx, capitala si portul cu acelasi nume, pe care o servesc, la sud de muntii Tramuntana. Ca o masura defensiva, Andratx s-a dezvoltat mai mult in partea de interior a insulei, fiind separata de port, formand acum doua localitati diferite. Bine localizata, intre munti si mare, localitatea Andratx a fost locuita din cele mai vechi timpuri dar a capatat actualul aspect si design doar recent, ca un rezultat al investitiilor straine si politicii financiare a Uniunii Europene. Simplitatea si ambientul natural al orasului Andratx au atras in ultima vreme mii de turisti in fiecare an, pentru unii dintre acestia nefiind doar o locatie de vacanta, ci o rezidenta permanenta, achizitionand proprietati imobiliare in regiune.

Unul dintre cele mai importante atractii turistice de aici este Castell de Son Mas, construit in secolul al XIX-lea pentru a inlocui o veche ferma si care acum adaposeste primaria. Torre de Son Mas din apropiere, cunoscut in antichitate sub numele de Torre del Sagrament (pe romaneste, „torre” inseamna „turn”) are o istorie mai lunga decat castelul. A fost decorul unei batalii nemiloase, intre localnicii condusi de capitanul Francisco Desmàs si un grup de pirati mauri. Lupta este comemorata printr-un frumos tablou pastrat in interiorul bisericii parohiale. Iglesia Santa Maria de Andratx isi are originile mult inapoi in timp, din perioada cuceririi insulei de catre crestini. Aspectul actual a fost insa definitivat in secolul al XVIII-lea. Biserica cu design de bastion are o naos cu sase sectiuni separate acoperite de o singura bolta. Interiorul sau bogat adaposteste o importanta mostenire de arta, cu accent pe altarul proiectat in stil Baroc. Merita vizitata intreaga regiune, in special localitatea vecina Port Andratx impreuna cu micuta insula Dragonera si regiunea montana din partea de nord, cu inaltimi de pana la 927 metri.

Festivitatile si sarbatorile de aici ne ofera un excelent prilej de a cunoaste traditiile populatiei locale. Principalul eveniment are loc la sfarsitul lunii iunie si este dedicat protectorului spiritual al localitatii Andratx, San Pedro. O alta fiesta importanta are loc in perioada sarbatorilor pascale, cu o participare larga, tot orasul fiind prezent. Procesiunea se incheie cu un pelerinaj la turnul Sant Elm. Ca oricare alta comunitate din Baleare, bucataria Andratx este axata cu proponderenta pe fructele de mare si peste. Specialitatile cu profil mediteranean sunt preparate si consumate in mai multe moduri, prezentand cateva particularitati care le face unice.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...