Ghid turistic Algaida

Zona rurală din jurul Algaida Zona rurală din jurul Algaida

Algaida este o mica localitate, parte a municipalitatii cu acelasi nume, situata in partea de centru a insulei Mallorca, la sud-est de campia principala a insulei. Istoria Algaida incepe cu primii sai locuitori, cu multe secole in urma. A fost sub dominatie maura pana la cucerirea catalana din 1229. Regiunea se dezvolta in jurul pamanturilor fertile, agricultura fiind resursa economica de baza pana in a doua parte a secolului XX, laolalta cu dezvoltarea industriala si turistica.

La doar 25 de kilometri distanta de capitala Palma de Mallorca, Algaida poate fi locul perfect pentru organizarea unor excursii de catre turistii sositi pe mare in capitala Palma, cu vapoarele de croaziera. Este un taram linistit, tara morilor de vant, precum Moli den Xina sau Sa Quartera lasand impresia ca vizitam La Mancha. Daca ne plimbam in jurul centrului localitatii, vom observa cel mai important monument local, biserica Iglesia di Sant Pere i Sant Pau, construita intre secolele XVI si XVII, pe fundatia unui templu stravechi. Biserica are un stil arhitectonic Baroc remarcabil si gazduieste o statuie mai bizara, reprezentand-o pe Fecioara Maria si pruncul Iisus.

Mergand mai departe in jos pe strazile inguste vom intalni un numar mic de oameni, care si-au pastrat sarmul rural medieval. Strazile de la periferii au un aspect general diferit, pline de case aristocratice, multe dintre ele apartinand proprietarilor bogati de terenuri, hanuri vechi si taverne cu iz de ranced. Parasind Algaida in directia Llucmajor, gasim o alta cladire demna de atentia noastra. Aceasta este biserica Iglesia de Castellitx, construita in secolul al XIV-lea. In timpul sarbatorilor pascale, oamenii din Algaida si zona invecinata vin aici in pelerinaj, pentru a-si arata devotamentul si pentru a se ruga.

O alta atractie adiacenta este Puig de Randa, unul dintre cei sase munti ai intregii municipalitati Algaida. Aici vom gasi Santuario de Nuestra Señora de Gracia, construit in secolul al XVI-lea, precum si un si mai vechiul Santuario de Sant Honorat, din secolul XIV. In varful celui mai inalt varf montan din zona, laolalta cu privelisti panoramice incredibile, putem admira si vechea cladire franciscana Santuario Nuestra Señora de Cura. Cateodata, manastirea rasare de deasupra norilor iar avioanele care zboara catre aeroportul din Palma se vad doar la cateva sute de metri distanta.

Algaida nu este doar o destinatie potrivita pentru soare, mare sau piscine de hotel. Nu putem ignora atmosfera pastorala rustica si posibilitatile infinite de turism rural. Este locul perfect pentru a va bucura de frumusetile neatinse ale naturii, nu foarte departe de plaje si apa. In urma cresterii accelerate din ultima perioada de timp, Algaida a suferit un profund proces de transformare, in toate aspectele urbane, economice, sociale si politice. Ecoturismul modern se dezvolta acum intr-un ritm rapid iar restaurantele iau locul vechilor hanuri.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...