Plaje recomandate în Barcelona

Oameni pe plajă în Barcelona Oameni pe plajă în Barcelona

Detalii Barcelona

Barcelona este una din destinațiile favorite ale Europei. Arhitectura, muzeele, mâncarea, cultura și viața de noapte se combină pentru a alcătui una din cele mai interesante orașe pe care le-am putea vizita vreodată. Este și gazda câtorva hoteluri de vis, însă preferatele noastre sunt, bineînțeles, plajele. Sunt patru plaje principale situate la 10 minute cu mașina din centrul orașului. Perioada cea mai potrivită pentru a le vizita este vara, de la sfârșitul lunii aprilie și până la mijlocul lunii octombrie. Haideți să vedem care sunt cele mai frumoase plaje aurii ale Barcelonei.

Barceloneta

Plaja Barceloneta
Plaja amenajată Barceloneta

Începem periplul nostru printre plajele Barcelonei cu… Barceloneta, omonima preferată de iubitorii de windsurfing și kite-surfing. Tinde să fie una din cele mai aglomerate întinderi de nisip de pe litoralul catalan, însă susține și cele mai multe și mai interesante activități. De-a lungul său descoperiți o multitudine de terase și baruri, unde puteți servi o porție delicioasă de paella sau un ulcior de sangria, privind la mulțumea de turiști sau la valurile ce se sparg zgomotos de maluri.

Bogatell

Volei pe plaja Bogatell
Volei pe plaja Bogatell

Următoarea pe lista noastră este Bogatell, plajă situată la doar 15 minute de mers pe jos de stația de metrou cu același nume. Bogatell este considerată una din cele mai curate din întreagă zonă metropolitană din jurul Barcelonei. Are câteva mese de tenis și un teren de volei, dar și salvamari, restaurante și dușuri la discreție. Nu ratați Xiringuito Escribà, dacă doriți să serviți cele mai gustoase fructe de mare pe grătar din întreaga Spanie.

San Sebastia

Plaja Sant Sebastia, Barcelona
San Sebastia sau Sant Sebastia

San Sebastia este ultima întindere de nisip de pe suprafața La Barceloneta, faimosul cartier catalan. Și aici aveți parte de o securitate ireproșabilă, cu câteva puncte de observație ale salvamarilor, un număr important de restaurante și baruri, șezlonguri și umbrele de plajă, chiar Wi-Fi. Este una din cele mai lungi plaje din regiunea Catalonia și favorita localnicilor. Plaja pune la dispoziție o zonă dedicată persoanelor cu dizabilități. Continuăm călătoria noastră printre plajele Barcelonei cu Sant Miguel, o plajă ideală pentru toate tipurile de turiști. Situată între Sant Sebastia și Barceloneta, oferă pentru închiriat șezlonguri, umbrele și este deservită, de asemenea, de salvamari.

Nova Icària

Platja Nova Icària
Numele în catalană – Platja de la Nova Icària

Nova Icaria este alegerea perfectă pentru familiile ce călătoresc alături de copii. Este situată în imediata vecinătate a Portului Olimpic din Barcelona. Înconjurată de baruri și restaurante, are o zonă special amenajată pentru cei mici, salvamari, servicii de închiriere umbrele și scaune de plajă, Wi-Fi. A primit statutul de plajă Eco pentru calitatea serviciilor furnizate. Încheiem scurta noastră listă cu La Mar Bella, localizată aproape de capătul Ronda Litoral, promenada ce începe dincolo de Sants Monts Juic. Plaja este întreținută din fondurile primăriei Barcelonei și are dușuri, baruri ce vând atât răcoritoare cât și fructe de mare și pește, șezlonguri și umbrele pentru închiriat. Este o plajă relativ nouă pe scena turistică locală, fiind inaugurată cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1992, populară în special turiștilor și localnicilor tineri.

Mai merită menționate Ocata, în partea de nord a orașului, Caldetes (pentru liniște), St Pol de Mar la o oră de mers cu trenul de centrul Barcelonei, iar în partea de sud Castelldefels – 5 kilometri de nisip auriu. La alte 5 minute de aici descoperim Garraf, ceva mai liniștită decât precedenta. În apropiere, nu putem trece cu vederea plajele din Sitges, extrem de apreciate de turiștii de la noi deși, de multe ori, tinde să fie destul de aglomerată.

Ultimele articole

Lacul Bow, Canada

Cele mai frumoase peisaje din Canada

În România, de obicei, nu luăm în calcul Canada. Totuși, adevărul este că greu ni se poate întâmpla să descoperim o ț...
Plaja Voulisma, în Agios Nikolaos, Creta

Cele mai frumoase locuri din Grecia

Lista celor mai frumoase locuri din Grecia este afișată puțin mai jos, în clar - toate cele 26 de destinații la care ...
Aeroportul din Palermo

Aeroporturi Sicilia

O insula importantă în peisajul turistic mediteranean, Sicilia este foarte bine conectată de principalele orașe din I...
Vapor al companiei de croaziere Aida

Croaziere în Europa

Caracteristica unică a croazierelor este diversitatea oferită, atât la nivelul serviciilor de la bord, a duratei sau ...