Ghid turistic Cala Figuera

Portul de agrement din Cala Figuera Portul de agrement din Cala Figuera

Cala Figuera este o localitate pescareasca fermecatoare, situata pe coasta de sud-est a insulei Mallorca, parte integranta a municipalitatii Santanyi. Asezarea si-a primit numele de la micul port natural din apropiere si este cunoscuta din anul 1306, chiar daca o localitate propriu-zisa a inceput sa se ridice aici in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Avand in vedere pozitia sa destul de izolata, Cala Figuera nu este o destinatie turistica foarte populara a insulei Mallorca. Este mai degraba cunoscuta ca un port si se aglomereaza in timpul verii, atunci cand si populatia creste semnificativ. Portul este complet integrat in imaginea de ansamblu a localitatii. Multe dintre casele din zona au acces direct la apa, prin intermediul propriilor debarcadere.

Portul in sine este unul dintre cele mai adanci de pe insula. Canalul de apa in forma literei S nu are mai mult de 400 de metri in latime, in punctul cel mai lat si se desparte in doua brate cand cursul de apa ajunge putin spre interiorul coastei. Este principala ruta pe apa folosita de catre vapoarele si iahturile private si de multe ori se aglomereaza, mai ales in timpul sezonului estival, odata cu sosirea turistilor. Un numar mic de vase pescaresti au autorizatie de pescuit in apele protejate din zona Mondragó Natural Parc. La capatul Cala Figuera, gasim un turn de aparare, cunoscut sub numele de Torre d’en Beu.

Cala Figuera nu ofera plajele de nisip clasice. Accesul spre cele mai bune locatii potrivite pentru plaja se face pe scari, din cauza malurilor abrupte si stancoase. Acesta este si unul dintre principalele motive pentru care nu vedem resorturi hoteliere prea aproape de coasta. Doar recent, a fost construit un hotel cu aproximativ 80 de camere, gazduind turistii laolalta cu cele cateva case de oaspeti administrare de localnici. Portul are cateva restaurante unde puteti servi una din delicioasele retete traditionale, va puteti racori cu o bautura rece sau o inghetata.

Cala Figuera se aglomereaza foarte rar. Cu toate acestea, daca preferati un decor natural fantastic, nealterat de interventia omului, Cala Figuera este locul ideal. Un peisaj interesant este oferit de promenada situata de-a lungul coastei. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa urmati traseul marcat care trece pe langa ambele laturi ale golfului. Daca vremea este frumoasa si va puteti catara pe stancile de mai sus, puteti chiar vedea superba insula Cabrera.

La fel ca oricare alta asezare de pe suprafata insulelor Baleare, Cala Figuera are un protector spiritual al sau, celebrat pe 16 iulie. Festivitatile dedicate Mare de Déu del Carme ofera o diversitate de evenimente culturale, religioase si de agrement si se incheie in port, printr-o procesiune a marii, in care barcile sunt pictate si bogat decorate. Cu aceasta ocazie este sustinut un concurs, castigat de cel care realizeaza cea mai frumoasa ambarcatiune.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...