Ghid turistic Calvià

Plaja Carregador din Calvià Plaja Carregador din Calvià

Calvia este un mic oras in partea de vest a insulei Mallorca, capitala a municipalitatii cu acelasi nume. Este una din cele mai bogate comunitati din Insulele Baleare si poate, chiar si din Spania. Este cunoscuta, in aceeasi masura, ca una dintre cele mai populare destinatii turistice din intreaga insula. Pozitionata la 20 de kilometri distanta de capitala Palma, Calvia este un oras vibrant, unde totul este legat de turism. Una peste alta, Calvia este sinonim cu distractia! In timpul verii, toate restaurantele, cluburile de noapte, apartamentele, vilele, terenurile de sport, cluburile de yachting sunt foarte aglomerate. Prin urmare, daca nu va place zgomotul, ar fi mai bine daca ati vizita Calvia primavara sau toamna.

In ciuda popularitatii de care se bucura in randul turistilor, doar cativa cunosc cu adevarat istoria orasului. Calvia se infiinteaza ca o comunitate propriu-zisa in 1285, in timpul regimului lui Jaume II si isi continua dezvoltarea de-a lungul timpului cu ajutorul agriculturii, in ciuda numeroaselor atacuri din partea populatiilor nord-africane. Vremurile moderne schimba semnificativ ritmul de dezvoltare a localitatii, in principal datorita dezvoltarii accelerate a turismului. Banii castigati din activitatile turistice au fost folositi pentru dezvoltarea continua a orasului.

Linistita si pastrand traditiile maiorchine, Calvia este raspandita pe toata suprafata unui deal intins. Ofera o reala bogatie arhitecturala, combinand stilurile neo-romantic si gotic cu elemente romane. Principala biserica a orasului, Iglesia de San Juan Bautista, a fost construita in 1604 si restaurata in 1867. Biserica dispune de o fatada minunata si de doua turnuri in care se gasesc clopotnitele. Pe de alta parte, combinand modernismul si elemente traditionale, se ridica cladirea primariei, construita in 1989 folosind placi de gresie si pietris. La doar doi kilometri distanta, gasim Es Capdella, un oras idilic dominat de Puig de Galatzó, un conac impresionant construit in varful unui munte, intre secolele XVII si XVIII.

Pentru mai mult de 50 de ani, rezidentii orasului celebreaza protectorul spiritual al orasului, San Juan. Festivitatile au loc pe 24 iunie si reprezinta o imagine a bucuriei, muzicii si a dansului. Totusi, cea mai mare sarbatoare a orasului Calvia este carnavalul, cateva zile inainte de Paste. Procesiunea incepe pe Quarterades, Calle Mayor, Calle Julia Bujosa Sans Batle si pe Palma Avenue si se incheie in parcarea de langa primarie. Exista si o parada si un concurs care consta in prezentarea unor tinute traditionale de catre persoane individuale, cupluri si grupuri.

Piata saptamanala are loc in apropiere de primarie, pe strada principala, in fiecare zi de luni, cand sunt ridicate peste 60 de standuri de unde puteti cumpara diferite suveniruri, haine, incaltaminte sau produse alimentare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...