Ghid turistic Campos

Interiorul bisericii Sant Julià din Campos Interiorul bisericii Sant Julià din Campos

Localizat in partea de sud a insulei Mallorca, pe autostrada care leaga Palma de Santanyi, orasul Campos se afla in mijlocul municipalitatii Campos, 10 kilometri departare de coasta. Campos nu este un resort turistic clasic, bazat pe soare si apa. In Campos, totul se desfasoara intr-un ritm confortabil si putin mai incet decat restul insulei.

Prezenta oamenilor in regiune dateaza de acum aproximativ 3000 – 4000 de ani, din perioada cunoscuta sub numele de pre-talaiotica (talaiotii sunt megaliti specifici Insulelor Baleare). Descoperirile arheologice de la Ses Talaies, Son Toni Amer sau Morro de Son Coves prezinta cei mai mari talaioti din municipalitate. Orasul in sine a fost fondat in timpul dominatiei maure.

Pozitia actuala a primariei corespunde cu o veche cladire datand din secolul al XV-lea, impreuna cu un turn defensiv adaugat un secol mai tarziu. Aceasta structura defensiva este cunoscuta sub numele de Torre de Can Cos si poate sa fi facut parte dintr-un vechi han, care functiona sub acoperisul sau. Alt turn invecinat, cu aceleasi scopuri de functionalitate, este Marques Palmer. Alaturi puteti vedea vechia manastire Sant Francesc de Paula, un monument construit intre 1608 – 1734 si constand in doua cladiri separate: cladirea si dependintele acesteia, plus o sihastrie.

Designul uniform al centrului orasului, precum si eleganta sa notabila, numarul in continua crestere de restaurante si micile magazin gen boutique, invita la relaxare. Campos isi surprinde vizitatorii prin ambiantul sofisticat, casele frumos restaurate si zonele pietonale linistite. Merita o vizita la vechea statie de tren, aflata spre marginea orasului si construita in 1907. Activitatea acesteia a fost suspendata in 1964 si este acum o proprietate privata. Mergand in jurul orasului Calvia, descoperiti de asemeni si cateva mori de vant vechi, retrase din activitate. Chiar daca turismul aici nu a luat aceeasi amploare ca in alte parti ale insulei, puteti totusi gasi conditii bune de cazare, in special ferme bazate pe agroturism si o gramada de lucruri de facut, majoritatea concentrate in jurul centrului orasului Calvia dar si pe intreaga suprafata a municipalitatii.

O particularitate a orasului Campos, nascuta probabil din spiritul rural al acestui pamant, a carui principala activitate este agricultura, este „Piris”, o varietate de branza vanduta in trei sortimente diferite, similara cu faimoasa Queso Mahon de pe insula alatura, Menorca. Fabrica se afla in afara orasului Calvia, in directia Colonia de Sant Jordi. Merita vizitata daca tineti neaparat sa cumparati branza proaspata, chiar de la locul de fabricatie.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...