Ghid turistic Capri

Portul de agrement din Capri Portul de agrement din Capri

Cunoscuta precum cea mai rafinata bijuterie a sudului Italiei, Capri este una dintre cele mai frumoase si mai populare destinatii turistice din peninsula. La aproximativ 5 kilometri in largul orasului Napoli veti descoperi aceasta insula incantatoare, cu o linie de coasta stancoasa, plaje albe ca laptele, vile sarmante, plantatii de maslini, lamai frumos mirositori, drumuri inguste serpuitoare, gradini terasate pline de flori si privelisti spectaculoase ale albastrului apei. Atractiile naturale ale insulei Capri, precum si cele create de mana omului, sunt de necontestat. Linia de coasta, a carei stanci cad abrupt in apa marii in multe din locuri, este punctata de numeroase pesteri si inconjurata de recife de corali, ale caror forme sugereaza creaturi fantastice. Nenumaratele trepte si poteci inguste ofera oportunitati surprinzatoare de a explora insula la pas – multe dintre trasee ofera privelisti uluitoare!

Insula poate fi accesata fie prin intermediul ambarcatiunilor de mare viteza cu aripi portante, fie cu feribotul. Capri are doua localitati principale: orasul Capri, ce se gaseste in jumatatea estica a insulei si Anacapri, ce se poate accesa dupa o ascensiune destul de verticala, plecand din orasul Capri. La sosirea pe docuri, puteti sa luati tramvaiul pana in localitatea Capri, unde veti opri in frumoasa Piazzetta (denumita oficial Piazza Umberto I), in centrul orasului. In esenta un fel de sufragerie in aer liber, aglomerata zi si noapte si intesata de mese, este locul potrivit pentru a face cumparaturi sau a va bucura de o bautura rece. De aici puteti incepe turul orasului, spre a descoperi gradinile magnifice, bisericile istorice si vilele. 

Din Anacapri puteti lua telescaunul spre Monte Solaro, cel mai inalt punct de pe insula si sa va bucurati de peisajul nemaipomenit oferit de Golful Napoli, locul de unde puteti vedea, de la distanta, orasul Napoli si Muntele Vezuviu. Pentru cei mai aventurosi dintre voi, exista posibilitatea sa va catarati pe Scala Fenicia, poteca abrupta ce leaga Anacapri de orasul Capri, infiintata de greci acum cateva mii de ani. Este atat de verticala incat poate fi comparata mai degraba cu o scara cu peste 500 de trepte. Pe malurile sudice ale insulei se gaseste Marina Piccola, un mic port cu o plaja ce ofera perspectiva vizuala a celor trei roci masive ce formeaza insula Faraglioni. 

Multe, foarte multe grote inconjoara insula, ca un inel – cea mai faimoasa este Grotta Azzurra (Pestera Albastra), numita asa datorita culorilor stralucitoare nascute din reflexia apei. Cunoscut inca din antichitate, a fost uitata pana cand un artist a redescoperit-o accidental, in 1826. In interiorul grotei, jocurile de lumini acvatice creaza o coloristica extraordinara si o atmosfera magica. O data ce ati experimentat insula Capri ,veti intelege de ce a fost locatia favorita a imparatului Augustus, ce a descoperit acest loc in anul 29 i.Hr. Atat Iulius, cat si Tiberius Caesar si-au construit vile de vacanta pe insula, iar turistii le-au urmat pasii fara incetare, inca de atunci.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...