Ghid turistic Sorrento

Panoramă aeriană Panoramă aeriană

Supranumit „La Gentile” datorita gentiletii climatului sau si a comportamentului prietenos al locuitorilor, Sorrento este un resort fermecator situat intr-un peisaj mirific. Locul pe care stateau aliniate vilele luxoase in timpul romanilor, Sorrento a fost o statiune de vacanta populara inca din anul 600, iar astazi este unul din cele mai cunoscute resorturi turistice ale Italiei. Cocotat pe o serie spectaculoasa de stanci, intr-o zi senina se poate observa orasul Napoli, la aproximativ 40 de kilometri distanta de partea cealalta a golfului, precum si versantii Muntelui Vezuviu sau insula Ischia.

Farmecele Sorrento sunt multe, de la strazile pitoresti ale orasului vechi, infrumusetate de vilele patriciene, la Marina Grande, un port traditional pescaresc si o destinatie populara pentru relaxare. Orasul, ce cuprinde case cochete colorate viu si cateva piete micute, este inconjurat de livezi de portocali si lamai si cateva coline inverzite, cu vegetatie bogata, unde se cultiva maslinii si vita-de-vie.

Sorrento este destinatia iubitorilor de plimbari si a exploratorilor. In centrul orasului se gaseste Piazza Tasso, o piata animata tipic italiana, unde se gasesc cateva baruri si restaurante. Privelistea obtinuta din gradinile publice de deasupra pietei este spectaculoasa. Vechiul cartier istoric dispune de strazi si alei pietruite, o catedrala din secolul al XV-lea si cateva vile vechi si luxoase. Zona din jurul Via Comunale, marginita de flori multicolore si arbori impunatori, se incheie cu o terasa pe malul marii, ce ofera peisaje spectaculoase ale Golfului Napoli si a Muntelui Vezuviu.

Exista si cateva posibilitati de shopping in Sorrento; lemnul incrustat, imbracamintea de firma, antichitatile si bijuteriile fiind cele mai populare cumparaturi, laolalta cu vinurile italiene, aperitivele si lichiorurile imbuteliate in recipiente fastuoase. Sorrento si Coasta Amalfi sunt pline de viata si de oportunitati de distractie. Exista un numar mare de cafenele in aer liber, trattorii locale, cluburi de noapte, iar concertele se sustin frscvent in gradinile sau in vilele orasului.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...