Ghid turistic Charente

Catedrala Saint Pierre din Angoulême Catedrala Saint Pierre din Angoulême

Un departamentul mai puțin popular din punct de vedere turistic, Charente este cel mai bine cunoscut pentru zona sa rurală liniștită și localitățile Cognac sau Angoulême. Situat în sud-estul regiunii Poitou Charentes, din partea de vest a centrului Franței, Charentes înseamnă în primul rând atracții naturale, fie că este vorba despre cursul râului Charente în sine, fie că ne gândim la zona rurală. Mai sus de Angoulême, râul este mult mai mic și mai domol, despărțindu-se în câteva pârâie șerpuitoare, iazuri și lacuri, în timp ce, pornind spre mare din Angoulême, râul este ușor navigabil, chiar și de vase mai mari.

Nordul Charente

Avem parte de câteva atracții notabile în partea de nord a departamentului Charente, inclusiv de abația din Nanteuil en Vallée, Tusson cu grădinile sale monastice medievale, micuța localitate Ruffec sau Verteuil, cunoscut pentru castelul pitoresc de pe malurile râului Charente. Tot aici puteți vizita Château de Bayers și grădinile adiacente, ce datează dintre secolele XII – XVII, la sud de Verteuil sur Charente. Spre nord-estul departamentului aspectul regiunii se schimbă în caracter: există mai multe zone împădurite și un decor natural mai liniștit. Haute Charente sau Charente-Limousin, așa cum mai este cunoscută această secțiune, are în plus față de celelalte zone un număr important de lacuri, ce oferă posibilități nenumărate de agrement.

De aici, vă sugerăm să alegeți o vizită în vechiul oraș și podul din Confolens, localitate situată de-a lungul râului Vienne, dar și satele Brigueuil și Saint Germain de Confolens. Nu departe de Brigueuil, la Etagnac, se poate vedea un castel pitoresc, înconjurat de șanțuri defensive, Château de Rochebrune.

Centrul Charente

Localitatea Cognac are cele mai multe cele mai multe rezonanțe pentru noi, oferind oportunitatea de a învăța mai multe despre istoria și producția coniacului, precum și degustarea acestuia. Veți avea ocazia să vedeți o mulțime de podgorii, locurile în care sunt cultivate speciile de struguri din care se obține valoroase licoare. Tot în partea centrală descoperim Angoulême, cel mai mare oraș al departamentului, faimos pentru catedrala sau și Festivalul de Benzi Desenate (Festival international de la bande dessinée d’Angoulême) ce se organizează în fiecare an.

Alte câteva ocoluri de la rutele tradiționale din cadrul centrului departamental includ o vizită la Saint Simon, la Jarnac – locul de naștere al fostului președinte francez, François Mitterand -, dar și o scurtă excursie la castelul din La Rouchefoucauld, o reminiscență a genului de castele ce pot fi văzute pe Valea Loarei. Un număr surprinzător de monument interesante pot fi văzute la sud de Angoulême, în Mouthiers sur Boëme și localitatea învecinată, Marthon, ceva mai la est.

Câteva exemple notabile de arhitectură romanică se pot vedea în toată regiunea centrală – ce consistă, în mod normal, în biserici vechi, ce datează începând cu secolul al XII-lea, din localitățile mai mici. Abația din Saint Amant de Boixe este unul din cele mai frumoase exponate ale genului. Celelalte locuri pe care le putem recomanda sunt castelul și satul Villebois Lavalette, satul Barbezieux Saint Hilaire (ce include, de asemenea, un castel) și Charmant, unde puteți vedea sursa râului Boëme.

Sudul Charente

Satul Aubeterre sur Dronne, de la granița de sud-est a departamentului, este renumit pentru biserica troglodiților, din cele mai ciudate și mai interesante. Este singura localitate din departamentul Charente inclusă pe lista „celor mai frumoase sate din Franța”. Tot în sud-vest puteți vizita Jarnac și efectua o călătorie de-a lungul promenadei.

Alte atracții

Există patru grădini notabile pe suprafața departamentului Charente, adăugate pe lista „grădinilor remarcabile” – la Bioussac, Logis de Forge din Mouthier sur Boëme, grădinile Chaigne din Touzac (a nu se confunda cu localitatea din departamentul Lot, cu același nume) și cele medievale din Tusson.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...