Ghid turistic Costa Brava

Dată: 19 Apr 2014
Autor: 

Dacă iubiți vacanțele pline de activitate, coasta sălbatică a Cataloniei, înțesată cu stațiuni renumite la nivel internațional vă stă la dispoziție! Un decor natural de vis, cu ceva de oferit pentru toată lumea, Costa Brava furnizează toate facilitățile moderne pentru un sejur cu iz mediteranean. Situată de-a lungul litoralului catalan, în partea de nord-est a regiunii administrative iberice, Costa Brava are plaje de o frumusețe incredibilă, golfuțele pitorești și o priveliște minunată, bazele unei relaxări totale în timpul zilei. Noaptea, peisajul marin se schimbă cu atmosfera electrizantă a cluburilor locale.

Costa Brava este pentru turiști la fel cum este pentru shopperi, cu centre de activități aventuroase în aer liber, câteva localuri superbe pentru spectacole și festivaluri estivale, dar și o serie de cazinouri, dacă vă permiteți! Cu siguranță o zonă dedicată celor în căutare de o escapadă de sezon, coasta catalană se dovedește o gazdă ospitaliera și pentru vizitatorii în căutare de câteva zile lenevind la soare sau pentru cei ce doresc vibrații de genul găsite în Ibiza. Și nu uitați, metropola Barcelona este la doar o aruncătură de băț distanță.

Coasta însorită a Cataloniei asigură un flux constant de turiști în fiecare an, în special în perioada verii, cu toate că și iernile sunt blânde, cu posibilități nenumărate de schi în zona Pirineilor, nu foarte departe de aici. Un amestec interesant de plaje excelente, localități adormite și resorturi vibrante, Costa Brava a atras atenția operatorilor turistici încă din anii '60, continuând să se bucure de un succes extraordinar și în rândul agențiilor de la noi. Stațiunile cele mai populare de aici sunt Platja d'Aro și Lloret de Mar, ambele oferind plaje de o deosebită calitate, oportunități de sport acvatic și o abundență de restaurante și cluburi de noapte.

Pentru vacanțele alături de familie, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols sau Palamós câștigă detașat votul copiilor, în timp ce părinții se pot angrena în fel și fel de activități sau pot servi o paella într-unul din barurile tapas. Pentru amatorii de obiective culturale, istorice și naturale, există Cadaqués, l'Escala sau Roses. Regiunea interioară a Costei Brava, unde întinderile verzi sunt punctate de vulcanii Garrotxa, vă va surprinde prin frumusețe și bogăția culturală. Gastronomia joacă și ea un rol important în această zonă - un mix interesant de tradiție și inovație.

Una din cele mai potrivite modalități de a explora regiunea este pe biciclete, ce se pot închira de la centrele dedicate, în special de-a lungul vechilor căi ferate, cunoscute astăzi sub numele de "vies verdes". Vacanțele în Costa Brava, cu decorul incredibil furnizat de Pirineii Catalani, oferă tot ce v-ați putea dori de la o destinație, așa că tot ce mai aveți de făcut este să rezervați un sejur în avans și o dată ajunți acolo, să serviți un pahar de cava răcoritoare și să priviți strălucirea mării, întinși pe spate în totală relaxare.