Ghid turistic Lloret de Mar

Plaja din Lloret de Mar Plaja din Lloret de Mar

Centrul activităților turistice de pe Costa Brava, Lloret de Mar se găsește la doar 66 de kilometri în partea de nord-est a capitalei catalane, Barcelona. Este destinația fanion a plajelor Cataloniei și centrul vieții de noapte a regiunii. Deși puternic atinsă de fenomenul turismului de masă, această localitate veche de sute de ani reușește să-și păstreze farmecul prin oferta de hoteluri și cluburi de noapte, grupate în jurul bisericii din secolul al XV-lea sau aliniante de-a lungul litoralului. Toate atracțiile care nu au legătură cu plaja se pot descoperi în zona centrală a orașului vechi, răspândite în multitudinea de magazine și buticuri, restaurante și baruri.

Tronând deasupra tuturor acestora este silueta multicoloră a bisericii Sant Romá, un edificiu religios în serviciu încă din 1522. Construită inițial în stil gotic, biserica ia un aspect modern după renovarea din 1914, însă Războiul Civil Spaniol a lăsat-o în ruine, iertând doar Capella del Santíssim și cupola sa în stil bizantin, care prezintă încă influențele maure și renascentiste. Cel mai important muzeu al localității – Museu del Mar -, este dedicat marinei, așa cum spune numele, putând fi vizitat pentru doar 4 euro de persoană, în incita fostei reședințe a familiei Garriga.

Alături de Can Garriga, una dintre cele mai frumoase clădiri din Lloret de Mar este Can Comadran, cunoscută și sub numele de Casa Font, un conac ce datează din secolul al XIX-lea, construit de omul de afaceri Nicolau Font i Maig, după succesul repurtat în America. Primăria, construită în stil neoclasic, datează din 1872 și se remarcă printr-o fațadă colonială și blazonul regal al lui Amadeo I de Savoia (sau Amadeo al Spaniei), una dintre puținele clădiri din Spania ce mai poartă aceste însemne. A fost singurul rege al Spaniei cu origini în familia Savoia.

Principala plajă din Lloret, alături de vecina Fenals, sunt locuri în care se găsesc cele mai importante hoteluri, o regiune aglomerată și zgomotoasă. Mergeți în capătul sudic al Fenals dacă doriți puțină liniște și o zonă ceva mai aerisită de turiști. Ceva mai departe, un număr de golfulețe pitorești oferă cadrul natural pentru plajele preferate de localnici. Cele mai accesibile dintre acestea, Cala Santa Cristina și Cala Treumal, sunt și cele mai frumoase, însă dacă preferați nudismul vă puteți îndrepta spre Cala Boadella. Toate acestea se află de-o parte a drumului ce duce în Blanes.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...