Ghid turistic Deià

Casele și arhitectura din Deià Casele și arhitectura din Deià

Deia a fascinat mai multe persoane ilustre decat oricare alta localitate din Mallorca. Micul orasel romantic este situat in partea de nord a coastei maiorchine, intre muntii Tramuntana si Marea Mediterana, 200 de metri deasupra nivelului marii. Deia a reprezentat si inca reprezinta un magnet pentru turisti exigenti din intreaga lume, cu faimoasele sale restaurante, puburile si cafenelele dragute, unde artistii, scriitorii si localnicii s-au contopit, producand atmosfera care da valoarea speciala a orasului.

Peisajele captivante surprinse in Deia si imprejurimi ofera oportunitati pentru artistii de toate felurile, de la incepatori la maestri, pentru a produce acea pictura unica, sau acea opera de arta speciala. Concerte de muzica live sunt sustinute in mod regulat intr-un din barurile din zona iar Deia International Music Festival atrage artisti din toata lumea.

Deia este locul ideal pentru o vacanta fara stress. De-a lungul anilor, multi scriitori, pictori faimosi sau simpli muzicieni au ales sa traiasca aici. Noptile dedicate jazz-ului, festivalurile si expozitiile de arta sau concertele de muzica clasica au loc aproape in fiecare zi. In timpul verii, puteti inchiria o ambarcatiune si merge la pescuit, puteti sari in apa intr-unul din golfurile izolate cu ape cristaline sau sa va lungiti pur si simplu la soare. In perioadele in care temperatura este ceva mai scazuta, exista multe trasee pentru drumetii, pe care le puteti urma in jurul coastei, a dealurilor si a muntilor, in functie de cate calorii aveti nevoie sa ardeti. Intregul domeniu din jurul localitatii Deia este de asemeni foarte popular in randul practicatilor de mountain biking, ciclistilor de toate aptitudinile si varstele.

Capitala Palma cu ai ei splendida catedrala si zonele dedicate shoppingului se afla la doar 30 de minute de mers cu masina. Drumul dintre Deia si Palma este marginit de livezi de migdali a caror explozie de flori transforma insula Mallorca intr-o destinatie faimoasa in timpul lunii februarie. Podgoriile de la nord de capitala se gasesc la doar o ora de mers cu masina. Localitatile adorabile Valdemossa si Soller sunt usor accesibile cu autobuzul si merita vizitate cu prisosinta. Un serviciu de transport ireprosabil va aduce inapoi la timp, indiferent de zona in care doriti sa calatoriti. Peisajele maritime si montane vazute de-a lungul strazilor sunt cu adevarat spectaculoase. Exista multe itinerarii pentru drumetii de la Deia spre Soller si Valdemossa, atat prin munti cat si pe coasta.

In Deia gasim, de asemeni, si casa poetului si prozatorului britanic Robert Graves, a scriitorului american Christ Perret, a compozitorului De Falla si a graficianului Arthur Rackman si reprezinta inca o oaza pentru boemi, romantici si artisti. Fiica celebrului Robert Graves, scriitorul si traducatorul Lucia Graves, inca locuieste in Deia. A fost de asemenea un stop pentru multe alte celebritati, precum Ava Gardner, Miguel de Unamuno, Jorge Luis Borges, Anais Nin sau Robert Wyatt.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...