Ghid turistic Felanitx

Parohia Sant Miguel din Felanitx Parohia Sant Miguel din Felanitx

In partea de sud a insulei Mallorca, 20 de kilometri departare de coasta, la poalele muntilor Serres de Levant, gasim pitorescul oras Felanitx, centru administrativ al municipalitatii Felanitx. Localitatea este inconjurata de terenuri agricole fertile, livezi de migdali si podgorii linistite. Cunoscut in mod special pentru vinurile sale si pentru targul care se tine aici in fiecare duminica, Felanitx este si o poarta de acces pentru orasele si satele din apropiere, pline de istorie si de privelisti naturale neatinse. Mostenirea agricola a acestei asezari poate fi vazuta in numeroasele mori de vant gasite in vecinatate, aflate mai mult sau mai putin in bune conditii. Incepand cu anii 1960, Felanitx a inceput sa se bazeze si pe veniturile din turism si domeniul adiacent acestuia, constructiile.

In cadrul orasului Felanitx, de notat sunt bisericile cu hramurile Sant Miquel si Santa Maria. Biserica parohiala Sant Miquel, pozitionata in zona principalei piete a orasului, a fost martorul evenimentului tragic de la 1844, cand peste 400 de persoane au murit dupa prabusirea unui zid masiv. Micuta biserica Santa Maria din apropiere a fost construita in secolele XIII si XIV in stil romanic. Mergand doi kilometri pe drumul spre Porto Colom, in varful muntelui Salvador, gasim sanctuarul Sant Salvador, complex vizibil de la distanta, un monument fermecator a carui constructie a inceput in 1342 si restaurat in secolul al XVIII-lea in forma in care astazi ne putem bucura de el. Principala piesa cu semnificatii istorice din interiorul manastirii este o statuie a Fecioarei Maria. Castelul din apropiere, fondat de catre mauri si restaurat in timpul regimului de Aragon, nu pastreaza aceeasi buna stare ca si manastirea, dar ofera privelisti superbe asupra intregii vai.

Localitatea Felanitx s-a gasit intotdeauna intr-o legatura stransa cu Porto Colom, principalul port al regiunii si o destinatie turistica majora a insulei Mallorca. Cu toate ca este inca o asezare pescareasca, portul sau natural si apele cristaline ofera locul perfect pentru sporturile legate de apa si o cale de iesire fara stress din activitatile noastre obositoare de zi cu zi. Porto Colom ofera si cateva plaje naturale, demne de o vizita.

In toata perioada anului, exista cateva activitati festivitati importante. In localitatea Felanitx, principalul eveniment este celebrarea sfantului Agusti, pe 28 august. Festivitatea care onoreaza patronul spiritual al orasului, Santa Margalida, are loc la sfarsitul lunii iulie. In Porto Colom, pe 16 si 25 iulie, localnicii sarbatoresc pe Virgen del Carmen, respectiv Sant Jaume. Activitatile folclorice tinute ne dau ocazia sa gustam cateva din retetele traditionale ale bucatariei locale, incluzand Sopes Mallorquines, Escaldums sau Porcella Rostida.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...