Ghid turistic Es Migjorn Gran

Plaja Sant Tomás, Es Migjorn Gran Plaja Sant Tomás, Es Migjorn Gran

In ciuda numelui sau, Es Migjorn Gran, care inseamna „marele sud” sau „marele miez al zilei”, este cea mai mica dintre municipalitatile insulei Menorca si totodata cea mai noua dintre acestea. Pozitionata in partea centrala a suestului coastei, Migjorn Gran exista aici din 1989, cand a fost separata de Es Mercadal. Si numele a fost adoptat relativ recent, numele sau originar fiind dat in onoarea protectorului spiritual, San Cristofol. Asezarea in sine a fost construita in jurul bisericii Iglesia de Sant Cristòfol, in mijlocul secolului al XVIII-lea si pastreaza farmecul epocii sale primordiale.

Bucurandu-se de un fundal natural minunat, noul nascut Es Migjorn Gran nu a fost intotdeauna o destinatie turistica populara, din cauza izolarii partiale de restul localitatilor de pe insula. Vestigiile arheologice, traseele naturale, arhitectura traditionala splendida, toata flora si fauna sunt acum pregatite pentru a fi vizitate de catre oricine, ca o intreaga lume care si-a deschis recent portile. Es Migjorn Gran este aici pentru a impresiona, oferind pacea pe care nu o putem gasi in nicio alta parte a insulei Menorca si mai important decat toate, un mod de viata sanatos, vibrant intr-un fel care poate fi ghicit de pe buzele muzicantilor locali sau numeroasele plaje naturale care imprejmuiesc orasul. Locuri precum plaja confortabila Sant Tomás sau plajele salbatice Binigaus, Binicodrell si Cala Escorxada, vor transforma dorinta voastra de mare si soare intr-o vacanta perfecta. Merita explorate si pesterile din jurul zonei de coasta. Daca doriti sa faceti asta, aduceti-va aminte sa purtati cu voi o torta, pentru a va lumina calea in subteran.

In plus, municipalitatea Es Migjorn Gran, a descoperit si reabilitat un numar mare de situri arheologice din Neolitic, precum Sala Hipòstila de Binigaus Nou (cunoscut si sub numele de „Galliner de Madonna”) si o serie de megaliti, numiti talaioti, specifici insulei Minorca, gasiti in situl arheologic de la Binicodrell, siturile de la Santa Monica, pe drumul spre cel mai important resort turistic al regiunii, Sant Tomas sau langa micuta asezare Sant Agustí Vell.

Ca oricare alt oras din Menorca, Es Migjorn Gran are respect pentru traditii si pentru protectorul sau spiritual. Micul oras insular Es Migjorn Gran este cunoscut pentru sarbatoarea anuala care are loc la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august. Aceasta fiesta locala urmeaza o ceremonie religioasa, tinuta pe data de 10 iulie cand, dupa rugaciunea si slujba de dimineata si dupa apusul soarelui, tot orasul se muta in Carrer San Cristòfol, strada care poarta numele sfantului protector, pentru a se bucura de bunatatile culinare locale si de gin.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...