Ghid turistic Es Mercadal

Golfulețul Pregonda, Es Mercadal Golfulețul Pregonda, Es Mercadal

Localitatea Es Mercadal este pozitionata in interiorul insulei Menorca, la picioarele Monte Toro, cel mai inalt punct al insulei. Cea mai veche cladire din Mercadal este biserica parohiala Sant Marti, construita aici in secolul al XIV-lea. Es Mercadal are un aspect general intim si rural, cei 450 de locuitori ai sai traind chiar si acum, in principal de pe urma agriculturii. Arhitectura orasului este dominata de cladiri cu unul sau doua etaje, case tipice pentru Menorca, cu usi si obloane verzi, iar atmosfera romantica este data de micile restaurante si magazine gen boutique.

Mercadal este bine cunoscut pentru faimoasele sale restaurante de specialitate, atragand astfel mii de turisti pe toata perioada anului. Unul dintre aceste puburi rustice si confortabile se gaseste in interiorul unei foste mori de vant, de-a lungul strazii principale, un simbol al locului. O alta experienta unica pentru vizitatori ar putea reprezenta o vizita la targul de produse de artizanat si piata de mancare din jurul Placa Pare Camps, tinut in fiecare zi de joi la ora 19:30 in lunile iulie si august. Ca si fundal muzical pentru piata, sunt invitate numeroase grupuri de muzica folclorica. Pentru cei interesati de arta, Via Ronda are o mica galerie de unde puteti achizitiona obiecte fabricate din ceramica fina de catre Ricardo Madiolas sau puteti alege dintr-un numar mare de tablouri pictate de artisti locali, precum si multe alte lucrari de arta.

Principala biserica a localitatii Es Mercadal, biserica parohiala Sant Marti, se gaseste pe colina ecleziastica Sa Muntanyeta. Exteriorul sau stralucitor, imbracat in alb, este bogat decorat, incepand din curtea interioara, cu flori multicolore. Serviciul divin se tine in fiecare seara la ora 20:30. In afara de aceasta ora, biserica este inchisa.

Construita in 1733 la comanda guvernatorului britanic, cisterna publica folosita pentru a furniza cu apa trupele britanice din Ciutadella si Mao, se poate inca vedea. Tancul de apa este echipat cu o terasa larga, unde este colectata apa si are o capacitate de 273.500 litri. Cisterna publica este principala constructia militara din Es Mercadal. Sa Farinera d’Aranji este un complex larg de cladiri apartinand unei mori de faina, in activitate intre 1905 pana in 1998. Dupa un proces de restaurare in profunzime, gazduieste acum un muzeu care ofera turistilor posibilitatea de a vedea vechile masinarii si unelte folosite de catre locuitorii insulei Minorca in procesul de prelucrare al cerealelor. Langa moara de faina gasiti un centru comercial bazat pe vanzarea de produse vinicole si alte delicatese locale.

Muntele Toro, cu o altitudine de 357 metri, este cel mai inalt punct din Menorca. In varful acestuia sta o mica manastire, cu origini in secolul al XIII-lea, din pacate distrusa aproape in totalitate in 1936. Puteti inca vedea aici capela Sfintei Maria si a taurul legendar. De la aceasta inaltime, va puteti bucura de panorama intregii insule, in special atunci cand cerul este senin.

Datorita atractiilor si oportunitatilor turistice oferite, vizitatorii insulei Menorca ar trebui sa-si programeze o vizita in localitatea Es Mercadal.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...