Ghid turistic Ferreries

Drumul roman spre ruinele Santa Agueda din Ferreries Drumul roman spre ruinele Santa Agueda din Ferreries

Municipalitatea Ferreries a fost fondata in interiorul insulei Menorca in timpul secolul al XVIII-lea. Biserica Sant Bartomeu a fost construita in aceeasi perioada, in mijlocul localitatii. De aici, puteti pleca in explorarea micutelor strazi ale orasului, dominate de cladirile cu fatade de culoare alba, dandu-le un caracter tipic spaniol. Ferreries are aproape 4000 de locuitori care traiesc la aproape 400 de metri deasupra nivelului marii, la cea mai mare altitudine a insulei Menorca.

Ferreries a inregistrat un minunat progres in ultimii 30-40 de ani, datorat in mare masura crestetii economice, sipiritului antreprenorial al locuitorilor sai, permitand populatiei sa infrunte viitorul cu un mai mare optimism. Factorul economic a determinat mutarea mai multor afaceri din zona interioara spre coasta, beneficiind si de factorul natural oferit de plajele linistite si golfurile naturale care inconjoara insula. Plaja Cala Galdana este una dintre cele mai frumoase elemente ale insulei Menorca, bine cunoscuta si pe teritoriul intregului continent european, ca o destinatia de vacanta ideala pentru mii de turisti in fiecare sezon.

In fiecare sambata dimineata, Ferreries gazduieste una din cele mai mari piete cu profil agricol din Minorca si transforma localitatea intr-o atractie multicolora si vibranta, atat pentru turisti cat si pentru localnici. Alaturi de multe alte lucruri, de aici puteti cumpara sandalele tipice numite Avarques. Particularitatea acestor sandale este data de faptul ca au fost purtate in vechime doar de catre agricultori si de talpile acestor, facute dintr-un material indestructibil, similar celui din care sunt fabricate pneurile conventionale. Alte produse pe care le puteti gasi aici sunt nelipsita branza de Mahon, bunurile traditionale de brutarie si o varietate de mezeluri produse urmand retete locale. In mod deosebit, Ferreries este cunoscut ca un producator de pantofi, mobila si bijuterii, facute aici in ateliere mici, apoi vandute in magazine tip retail.

Vizitatorii insulei Minorca vin in Ferreries pentru a se bucura de natura si de amprenta unica a peisajului, un loc binecuvantat, datorita imprejurimilor verzi si ideal pentru plimbari lungi pe jos sau cu bicicleta, precum si pentru drumetii. O destinatie populara pentru drumetii este printre ruinele castelului Santa Agueda, pozitionat in nordul localitatii Ferreries, pe un varf de munte. Iubitorii de natura sunt atrasi de partea vestica, in valea Barranc d’Algendar, o rezervatie naturala care ofera numeroase trasee, plus o diversa fauna si flora. Tururi montante interesante pot fi organizate pe Sierra d’Enclusa, in imediata vecinatate a Ferreries. Iubitorii de cultura se pot interesa despre comorile culturale sau conditiile naturale ale asezarii Ferreries, facand o vizita la Muzeul local de Istorie Naturala. Cu toate acestea, micul oras Ferreries, cu cafenelele si restaurantele sale mici, cu unitatile de cazare confortabile, este o destinatie ideala pentru iubitorii de natura si liniste.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...