Ghid turistic Mahón

Promenada lângă portul de agrement din Mahón Promenada lângă portul de agrement din Mahón

Mahon sau Mao nu este doar capitala insulei Menorca. Pentru localnici si liderii acestora, a reprezentat timp de secole intregi poarta de comunicare cu restul lumii. Portul in sine este o atractie turistica renumita, fiind al doilea port natural din lume, din punct de vedere al adancimii apei, dupa Pearl Harbor din Hawaii. Utilizat ca si baza navala din cele mai vechi timpuri si unul din cele mai sigure porturi din Marea Mediterana, datorita locatiei deosebite si excelenta protectie oferita de fortaretele raspandite pe insula Menorca, portul are cateva insule naturale proprii, oferind vederi panoramice uluitoare asupra orasului Mahon. Fondat de cartaginezi in partea de est a insulei Minorca, orasul Mahon si-a luat numele in onoarea generalului Mago Barca, fratele legendarului Hannibal.

Intinzandu-se 5 kilometri in interior, Mahon are strazi inguste si incurcate, ca un imens labirint, biserici incantatoare si mai multe muzee care merita vizitate. Acesta este un oras in care fiecare colt de strada are propria poveste si dispune de lucruri care asteapta sa fie descoperite de catre toti vizitatorii sai, indiferent daca sunt la prima vizita sau turisti fideli. Orasul vechi este gazda mai multor atractii turistice. Palatele incredibile si fatadele decorate in stil Art Nouveau britanic se incadreaza perfect in arhitectura rurala plina de elemente catalane. Daca o luam la pas pe strazile inguste ale orasului plin de viata, intalnim piete inconjurate de un peisaj atragator, cu vechi biserici si manastiri pline de istorie.

Principala biserica a orasului Mahon, Iglesia de Santa Maria, dispune de o orga impresionanta, fabricata in secolul al XVIII-lea si compusa din peste 3000 de tuburi. Puteti primi mai multe informatii despre istoria Mahon daca vizitati Museo de Menorca, construit pe fundatiile unei vechi manastiri dedicate sfantului Francisc. Primaria din secolul al XVII-lea merita de asemenea vizitata. Turnul cu ceas britanic are o aparenta Baroc, din cauza nenumaratelor modificari efectuate in timp. In interiorul cladirii administrative, exista chiar si o galerie de arta, deschisa pentru public. Alte locuri importante de vizitat in Mahon sunt Plaza Colon, Plaza Bastion, San Francisco e Placa de la Conquista, inconjurate de palate pitoresti, construite intr-un stil elegant burghez.

Centrul orasului Mahon, Placa de Esplanade, este punctul de plecare pentru iubitorii de shopping, gasindu-se in apropiere de piata de legume si peste, in vecinatatea unei vechi sihastrii a unei manastiri. De acolo, va puteti bucura de privelisti absolut minunate asupra portului si puteti urmari activitatea iahturilor sau a vapoarelor de croaziera in incercarea lor de a ancora sau de a parasi portul, unul din cele mai importante popasuri din Marea Mediterana. Nu in ultimul rand, nenumaratele baruri si restaurante care incadreaza in mod placut portul sunt locul perfect pentru turistii care doresc sa incerce una din retetele din peste proaspat, baza majoritatea mancarurilor traditionale din Menorca.

Nu uitati cele cateva plaje din zona orasului Mahon, dispuse de-a lungul stancilor abrupte, multe dintre ele cu adevarat izolate si linistite: Es Canutells, Binidali, Es Grau, Sa Mesquida, Illa d’en Colom, Es Murtar, Punta de Mongofre sau Platges de Favaritx.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...