Ghid turistic Galilea Mallorca

Panoramă Galilea, Mallorca Panoramă Galilea, Mallorca

Insula Mallorca este intesata de mici localitati, adevarate comori de arhitectura traditionala. Una dintre aceste fermecatoare localitati este Galilea, o asezare interioara cu aproximativ 300 de locuitori, parte din municipalitatea montana Puigpunyent. Asezarea se gaseste la 400 de metri deasupra nivelului marii si reprezinta principalul punct de oprire intre Es Capdella (la 7 kilometri distanta) si Puigpunyent (la 4 kilometri distanta).

Galilea rasare pe harta insulei ca centru urban la sfarsitul secolului al XIV-lea, cand un grup de fermieri bogati impart o sectiune importanta de teren unor muncitori agricoli din regiune. Noua asezare primeste numele de Sa Moleta si isi pastreaza denumirea pana in 1550 cand Jordi Cortei, proprietarul zonei numite Son Cortei decide sa-l schimbe in Galilea, ca recunostinta si admiratie pentru provincia israeliana. Cateva secole mai tarziu, pe masura ce asezarea a inflorit, localnicii incep construirea primei biserici din regiune. Cladirea este atribuita de catre episcopului de Mallorca bisericii parohiale Puigpunyent. In 1810 noua biserica din Galilea este sfintita si primeste hramul Inmaculada Concepción.

Datand din secolul al XIX-lea, Moli de can Soler este o moara de vant dezafectata. Moara, construita pe strada Mola Gran pe o fundatie rectangulara, are un turn cu diametru de peste 4 metri. Nu mai opereaza din 1920 si se gaseste intr-un proces de restaurare. O si mai veche si mai mare moara de vant este Molí d’en Martí. Chiar daca nu mai este in functiune din aceeasi perioada cu Moli de can Soler, proprietarii acesteia au reusit sa o restaureze cu ajutorul autoritatilor locale din Galilea.

Galilea serveste si ca punct de plecare spre vestigiile si atractiile turistice din intreaga regiune. Un traseu interesant pentru cataratorii mai experimentati este abordarea Puig de Galatzó. Jumatate din ruta turistica este nemarcata si intr-o stare destul de proasta. Daca esti un iubitor de istorie, vei dori probabil sa vizitezi Cova den Salvador, o pestera plina de artefacte talaiotice. Pestera are patru camere naturale si a servit ca si cimitir. Pe de alta parte, daca preferi sporturile si activitatile in aer liber, merita sa vizitezi Reserva del Puig de Galatzó, situat la aproximativ 8 kilometri distanta.

Cea mai importanta fiesta a localitatii Galilea este sarbatorirea Fecioarei Maria, numita local Natividad de la Virgen. Pana recent, celebrarea a fost organizata de un grup de oameni din interiorul comunitatii. Incepand cu ultima decada, primaria a preluat stafeta, sponsorizand-o. Cealalta traditie anuala notabila este carnavalul, constand intr-o parada, un concurs si o cina traditionala cu „fava pelada” („fasole decojita” pe romaneste), gatita urmand exact o reteta maiorchina.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...