Ghid turistic Inca Mallorca

Biserica parohială Santa Maria la Major din Inca, Mallorca Biserica parohială Santa Maria la Major din Inca, Mallorca

Pozitionat in centrul insulei, intre Palma si Alcudia, orasul Inca, cu peste 25000 de locuitori, este al treilea cel mai mare oras al insulei Mallorca. Poate fi accesat cu usurinta din Palma de Mallorca, fie cu masina urmand autostrada MA-13, fie cu trenul, de doua ori pe ora, din gara principala a capitalei.

Inca este mai bine recunoscuta dupa industria de pielarie. O vizita la fabricile de prelucrare a pielii poate fi interesanta pentru oricine, in special datorita preturilor mici gasite aici. Poti sa cumperi orice, de la valize de calatorie, pana la posete la moda sau accesorii. Totusi, trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand cumparati produse din piele de aici. Produsele originale sunt greu de gasit, incurajand in acest fel, involuntar, fabricarea si distributia de falsuri. Deci, daca aveti impresia ca este prea ieftin, mai ganditi-va si analizati inca o data calitatea produsului pe care-l cumparati. Aduceti-va aminte, El Dorado a fost mai degraba un mit pentru majoritatea visatorilor cautatori de aur!

Intreaga regiune Raiguer este faimoasa pentru procesul si manufactura pielii. Productia de incaltamintea este una din cele mai vechi industrii din Mallorca, datand din perioada cuceririi catalane, in secolul al XIII-lea. Companiile si brandurile din aceasta zona sunt renumita pe plan international. Targul saptamanal, care are loc in Inca in fiecare zi de joi, este o necesitate pentru orice vizitator al orasului si atrage turisti si localnici de pe toata suprafata insulei.

Un alt loc de vazut in timpul unei vizite in Inca este, fara doar si poate, biserica parohiala Santa Maria la Major d’Inca. „Iglesia” in stil Baroc a fost construita initial in secolul al XIII-lea si a fost numita Santa Maria d’Inca. Aspectul actual apartine unei a biserici consecutive, construita in acelasi loc pe parcursul anilor. Cladirea a fost finalizata in secolul al XVIII-lea si adaposeste o pictura foarte valoroasa, apartinand lui Joan Daurer si datand din 1373. Clopotnita patratoasa este o rarite pe insula. Din pacate, muzeul local de figurine din ceara Foro de Mallorca, este prea putin cunoscut si promovat.

Conventul Sant Domingo este o veche manastire a localitatii Inca si joaca un rol important in viata sociala si culturala a orasului. Vizitele la manastire sunt favorizate de pozitia minunata in centrul orasului Inca si conexiunile foarte bune cu celelalte parti ale localitatii. Istoria sa este strans legata de istorie bisericii Sant Domingo, un edificiu religios construit la sfarsitul secolului al XVII-lea, langa manastirea dominicana. Biserica in sine prezinta elemente minunate de arhitectura in stil Baroc si a fost ridicata la rang de biserica parohiala in 1962.

Ca peste tot in Mallorca, Inca are respect pentru traditii si organizeaza propriile festivitati anuale. Tarziu in noiembrie, dupa sarbatoare in cinstea Santa Maria la Major, Inca gazduieste Dijous Bo, un targ insular anual important, cu o participare larga, din intreaga insula. Este motivul pentru care Inca, cel putin in aceasta speciala perioada de timp, este numita adevarata capitala a insulei Mallorca. Festivitatile constau in concursuri literare si de crestere a animalelor, concerte muzicale si evenimente sportive.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...