Ghid turistic Graubünden

Laax și lacul Laaxersee Laax și lacul Laaxersee

Turistii ocazionali in Elvetia se transforma, peste noapte, in personaje subiective. Nu poti sa nu intelegi si sa nu iubesti tara cantoanelor o data ce ai vizitat-o. Poti sa intelegi, acolo, undeva in tine, de ce o iubesti, insa nu poti sa explici. Graubunden, ca parte a tarii, participa activ la impresia foarte buna pe care Elvetia o lasa vizitatorilor, transformandu-i, din turistii ocazionali, de context, in ambasadorii fara echivoc ai zonei. Pamantul lui Heidi, al Rinului, al ibecsilor si a trei limbi diferite, Graubunden este cea mai mare regiune a Elvetiei  si cea mai diversificata destinatie de vacanta a tarii. Nu are importanta daca sunteti doar un amator al peisajelor alpine sau al resorturilor Spa, un schior sau snowboarder impatimit – ar fi greu sa nu gasiti ceea ce cautati.

Doua dintre cele mai faimoase si mai spectaculoase trasee prin peisajul incredibil din zona Albula – Bernina, un sit protejat UNESCO, incep aici. Graubunden este celebru pentru arhitectura sa montana, vaile magice, pline de pagini de istorie regasite in fortarete sau in traditiile vechi de sute de ani. Chur, capitala cantonului si cel mai vechi oras al Elvetiei, se gaseste la interesctia catorva drumuri antice, de o importanta comerciala determinanta pentru bunastarea regiunilor adiacente. Este un oras intim, micut, dar o adevarata comoara pentru iubitorii de istorie.

Valea Engadin, cu stralucitorul St. Moritz in Oberengadin si resorturile wellness din Scuol/Schulls in Unterengadin, este flancata de munti pe ambele parti. Nicaieri nu gasiti un aer mai curat si mai proaspat, un cer atat de albastru si o padure de zada atat de galbena asa cum puteti vedea in Engadin in timpul toamnei.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...