Plaje Thasos

Cele mai frumoase plaje din Thasos Cele mai frumoase plaje din Thasos

Detalii Grecia

Plajele din Thassos sunt dintre cele mai apreciate în rândul turiștilor, fapt datorat, în mare măsură, combinației de munte și mare oferită de insulă, precum și bogăția de spații verzi. În Thassos, există mai multe plaje destul de bine aprovizionate și deservite, cu umbrele, șezlonguri, baruri pe plajă și taverne, dar și alte plaje private, mai izolate, în cazul în care preferați locurile mai „ascunse”, ce pot oferi plăceri cu adevărat unice.

Dacă ne începem călătoria de pe coasta de sud a Insulei Thassos, ne vom găsi în primă instanță pe o mică plajă de nisip, poziționată în partea de nord a localității Limenaria, numită Plaja Tripiti. Atracția principală a plajei este cădița naturală și peștera situate exact la marginea lungimii de nisip, spre largul mării.

Pe măsura ce am avansa spre vest, marea devine din ce în ce mai calmă. Este locul în care veți putea găsi și delicioasele midii. La poalele vilei Speidel din Limenaria este plaja cu nisip fin Metalia. Plaja nu oferă deloc umbră, dar există posibilitatea să închiriați șezlonguri sau să cumpărați băuturi răcoritoare de la bar. Decorul furnizat de furnalele ridicate de industriașii minieri îi conferă acestei plaje un aer special.

Plaja Potos

Plaja Potos
Plaja Potos

Pe plaja din Pefkari aveți posibilitatea să alegeți între nisip și rocă răsărită acolo din pământ. De-a lungul plajei curate sunt baruri, taverne și un mic chioșc. Oferta de sporturi de apă este deosebită, incluzând banane, schi nautic, paragliding sau scootere pe apă.

Plaja Alexandra este aparține hotelului cu același nume (Alexandra Beach) din Potos dar se poate folosi de oricine. Este o întindere de nisip amestecat cu pietriș. În imediata vecinătate, găsiți plaja Potos, având în compoziție tot pietriș mărunt, întins pe o distanță de aproximativ 2 kilometri. De-a lungul promenadei se află un număr important de taverne și baruri. Există posibilitatea închirierii de mici ambarcațiuni, șezlonguri și umbrele de soare.

Plaja San Antonio din Thassos se află la capătul sudic al celor 2 kilometri de plajă din Potos. Aici secțiunea de plajă nu este la fel de aglomerată precum este de-a lungul promenadei. Se pot și aici închiria echipamente de protecție împotriva soarelui. Plaja Psili Ammos este situată în locul cu același nume, între Potos și Astris. Dacă vi se face foame sau sete, puteți apela cu încredere la restaurantul și barul aflate aici. În timpul verii, plaja este în marea majoritate a timpului, destul de aglomerată.

Paradise Beach

Plaja Paradise Beach din Thasos
Un colț din Paradise Beach, Thasos

Chiar lângă mănăstirea Archangelou se găsește frumoasa și liniștita plajă de nisip fin Livadi. Plaja este populară în special în rândul vilegiaturiștilor, celor ce preferă vacanțele în rulote sau autorulote. Aliki are două plaje. Prima se află împrejurul golfului sudic și este nisipoasă și cea de-a doua este acoperită de pietriș și se găsește de-a lungul golfului nordic. Promenada primeia este gazda unor taverne și baruri. Aliki este cunoscut pentru posibilitățile ce le oferă celor amatori de plimbări cu vaporul.

Plaja Paradise este una dintre cele mai bune calitativ ale Insulei Thassos și se găsește între Aliki și Kinira. Apa este destul de liniștită însă în partea de est se pot vedea și valuri destul de mari. În dreptul unei taverne se află și un teren de volei pe plajă, pentru amatorii mișcării în aer liber. Plaja Paradise este una din puținele plaje din Thassos unde se permite nudismul, fiind apreciată în special în rândul amatorilor de gen.

La Scala Potamia găsiți o plajă cu nisip fin, aliniată de-a lungul unei frumoase promenade. Lângă mal, apa este destul de mică pe o porțiune mai mare, fiind potrivită în special familiilor cu copii. Plaja Golden (Golden Beach) începe de la Scala Potamia și se sfârșește la Chrissi Amoudia. Este una dintre cele mai mari plaje din Thassos. Apa nu este foarte adâncă iar de-a lungul întinderii de nisip se pot vedea numeroase taverne, baruri, hoteluri și se pot practica sporturile de apă.

Skala Sotiros

Plaja Skala Sotiros
Plaja Skala Sotiros

Plaja cu nisip fin Makryammos aparține hotelului Bungalow Makryammos, dar se poate vizita de către oricine. În spatele vechiului port Limenas există o plajă mică dar curată, înconjurată de taverne și baruri. Plaja Neos Prinos / Dassilio este o întindere îngustă de nisip. De-a lungul acesteia sunt câteva hoteluri și taverne. În Skala Sotiros sunt două plaje – una mică, de nisip, situată chiar lângă port și una de pietriș, ceva mai la nord. Pe cea de nisip se pot închiria șezlonguri și umbrele.

Tot în Thassos, de această dată în Skala Marion, sunt tot două plaje, una în jurul unui golf micuț, de pietriș fin în partea de sud a Skala Marion și plaja Ammouda, pe partea cealaltă a portului. Sunt plaje de mici dimensiuni, însă alegeri potrivite pentru cei ce doresc să evite aglomerația din perioada verii.

Apa mării din preajma insulei Thasos, de-a lungul acestor plaje, este de o culoare aproape ireală, curată și cristalină, precum apa pe care o găsiți în piscinele hotelurilor de lux. Plajele din Thassos sunt dintre cele mai apreciate, mai sigure și mai premiate plaje din Grecia și din întreaga Europă.

Ultimele articole

Lacul Bow, Canada

Cele mai frumoase peisaje din Canada

În România, de obicei, nu luăm în calcul Canada. Totuși, adevărul este că greu ni se poate întâmpla să descoperim o ț...
Plaja Voulisma, în Agios Nikolaos, Creta

Cele mai frumoase locuri din Grecia

Lista celor mai frumoase locuri din Grecia este afișată puțin mai jos, în clar - toate cele 26 de destinații la care ...
Aeroportul din Palermo

Aeroporturi Sicilia

O insula importantă în peisajul turistic mediteranean, Sicilia este foarte bine conectată de principalele orașe din I...
Vapor al companiei de croaziere Aida

Croaziere în Europa

Caracteristica unică a croazierelor este diversitatea oferită, atât la nivelul serviciilor de la bord, a duratei sau ...