Ghid turistic Insulele Cayman

Plaja și resortul Kimpton Plaja și resortul Kimpton

Insulele Cayman reprezintă una dintre cele mai liniştite destinaţii din Caraibe, unde confortul şi relaxarea trec dincolo de imaginaţie. Nu contează dacă sunteţi la prima vizita sau aţi mai petrecut şi altădată o vacanţă în Insulele Cayman, veţi avea mereu ceva nou de experimentat. Insulele Cayman aparţin Regatului Unit şi sunt formate din Grand Cayman, Cayman Brac şi Little Cayman. Un aspect interesant este acela că aceste insule sunt un fragment al unui lanţ muntos subacvatic.

Grand Cayman este un teritoriu împartit în 5 raioane: George Town, West Bay, Badden Town, North Side şi East End şi are o suprafaţă de 76 de km. În partea de nord veţi găsi cele mai bune opţiuni de cazare, de cumpărături precum şi o multitudine de repere istorice. Aici puteţi să vă bucuraţi de o călătorie de 40 de minute cu submarinul Atlantis în lumea magică subacvatică. Cayman Brac este copleşitoare prin peisajele sale deosebit de frumoase. Insula are un renume mondial în scuba-diving, dar tot aici veţi găsi şi numeroase peşteri ascunse sau parcuri naturale.

Little Cayman este cu adevărat o insulă ca un accesoriu al Grand Cayman pentru că este extrem de mică, are aproximativ 100 de locuitori. Asta nu înseamnă ca aici nu veţi putea beneficia de toate oportunităţile unui paradis tropical. Este un loc excelent pentru scufundări sau snorkelling şi dispune şi de câteva opţiuni interesante de cazare. Bucătăria din Insulele Cayman este, aşa cum vă aşteptaţi, una specific caraibiană cu influenţe europene. Din preparatele pe care le puteţi savura nu vor lipsi fructele de mare, peştele, legumele şi orezul.

În funcţie de insula pe care vă aflaţi, opţiunile de cazare sunt destul de diverse, de la resorturi de lux până la vile mai ieftine, însa oriunde aţi alege să vă petreceţi vacanţa, o să vă puteţi bucura din plin de fascinanta natură tropicală.

Insulele Cayman sunt în fiecare an descoperite de tot mai mulţi turişti dornici sa aibă o vacanţă de vis într-un loc cu totul special. Ele sunt vizitate cel mai frecvent la bordul unor croaziere operate de una dintre marile companii de profil ale lumii, dar pot fi accesate şi individual, la bordul câtorva companii aeriene ce efectuează zboruri regulate spre Insulele Cayman, precum British Airways sau American Airlines. Pentru ultima variantă, escala se face pe teritoriul Statelor Unite, unde veţi avea nevoie de o viză americană de tranzit.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...