Stadionul Emirates

Stadionul echipei Arsenal, Emirates Stadionul echipei Arsenal, Emirates

Detalii Londra

Stadionul Emirates este gazda echipei de fotbal Arsenal Londra incepand cu anul 2006, inlocuind mai vechiul dar mai cunoscutul Highbury. Stadionul are o capacitate de 60.361 locuri.

Primele planuri pentru constructia noului stadion si-au facut aparitia la sfarsitul anilor 1990. Highbury a devenit mult prea mic si lipsit de posibilitati de extindere, fiind inconjurat de zone rezidentiale. A fost luata in considerare o mutare spre noul stadion Wembley, dar Arsenal a preferat o locatia mai apropiata de Highbury, pentru a fi in primul rand mai aproape de suporteri. Intr-un final, a fost ales un loc la cateva sute de metri distanta de Highbury si, dupa cateva intarzieri, constructia stadionului incepe in 2004. Costul total al proiectului se invarte in jurul sumei de 390 milioane de lire sterline. Stadionul se deschide, in moc oficial, pe 23 iulie 2006. Primul joc a fost un amical dedicat lui Dennis Bergkamp, un joc intre Arsenal si Ajax Amsterdam.

Datorita competitiei cu stadionul invecinat, Wembley, stadionul Emirates nu a gazduit niciodata un meci al nationalei Angliei, cu toate ca Brazilia a profitat de facilitatile prezente aici, alegand stadionul echipei Arsenal pentru a juca cateva meciuri amicale, in turnee europene. Stationul a fost inclus intre locatiile organizarii campionatului mondial din 2018. Anglia nu a reusit insa sa obtina onoarea de a-l organiza.

Cum ajungem la Stadionul Emirates

Stadionul Emirates se afla in zona Islington din Londra, putin mai sus de centrul orasului, la aproximativ 3 km distanta de statia de tren Kings Cross St. Pancras. Exista o multitudine de baruri si o viata de noapte vibranta in vecinatatea stadionului. Emirates poate fi accesat cel mai usor prin intermediul sistemului de metrou, cea mai apropiata statie fiind Arsenal, pe linia de metrou Piccadilly. Alternativele sunt statiile Finsbury Park (pe liniile Victoria si Picadilly), Highbury & Islington (pe liniile Victoria si North London). Din ambele statii se poate ajunge pe jos, in circa 10 minute. Va rugam sa luati in considerare ca Holloway Road si statia Drayton Park vor fi inchise inainte de meciuri si vor functiona doar pentru iesire dupa acestea. Statiile Finsbury Park si Highbury & Islington pot fi accesate si cu trenul, fiind la 5 minute distanta dinspre statiile Kings Cross sau Moorgate. Suporterii sunt sfatuiti sa nu foloseasca masinile in zilele cu meciuri, pentru ca nu exista locuri de parcare suficiente.

Tururi de stadion

Arsenal ofera turistilor posibilitatea de a vizita stadinul Emirates printr-un tur simplu, fara ajutorul unui ghid. Puteti sa mergeti prin stadion in ritmul in care doriti, acopaniati de ghidul audio. Rutele includ vestiarele si tunelul prin care jucatorii intra in stadion. In mod alternativ, clubul ofera varianta de tur al stadionului insotiti de o legenda a clubului. Amble tururi includ accesul la muzeul Arsenal din incinta. Pentru turul fara ghid oficial, stadionul este deschis 7 zile pe saptamana. Programul de intrare pe stadionul Emirates in scop turistic incepe la ora 10:15, cu ultima intrare la 16:20 in timpul saptamanii, 15:45 sambata si 16:00 duminica. Pentru a vizita tot ce se poate in incinta stadionului, o sa aveti nevoie de 60 – 90 de minute.

Turul „legendelor” incepe in fiecare zi la ora 10:00, cu un tur extra sambata la ora 16:00 si duminica la 16:15. Turul stadionului Emirates fara ghid costa 17,5 lire sterline, pe cand cel insotit de o legenda a clubului costa dublu. Accesul la muzeu costa 7 lire. Tururile pot fi rezervate online, la numarul de telefon +44(0)20.7619.5000 sau la sosirea la stadion (tururile standard).

Detalii obiectiv turistic

 • Adresa

  75 Drayton Park, Barnsbury, extras N5

 • Transport

  cu metroul, stațiile Arsenal, Finsbury Park, Highbury sau Islington

 • Telefon
  +44 20 7619 5003
 • Website
 • Orar

  luni – sâmbătă 10:00 – 18:00 Mon-Sat;
  duminică 10:00 – 16:00.

 • Tarif

  Tur personal
  adult 17.50 £;
  copil 9 £.

Etichete:

Ultimele obiective turistice

Silueta deosebită a Atomiumului din Bruxelles

Atomium

Proiectat drept simbolul și pavilionul principal al Târgului Mondial de la Bruxelles din 1958, acest atom uriaș de 10...
Interiorul gotic al bisericii

Santa Maria sopra Minerva

Cine ar ghici că în spatele fațadei masive de secol al XVII-lea a Santa Maria sopra Minerva se află singura biserică ...
Turnul Eiffel văzut de pe Sena

Turnul Eiffel

A fost odata cea mai inalta constructie de pe pamant. Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turisti...
Interiorul Musée Alsacien

Musée Alsacien

Musée alsacien (muzeul Alsaciei) este un muzeu din departamentul francez Bas-Rhin. A fost inaugurat pe 11 mai 19...