Ghid turistic Manacor

Cala Mendía, Manacor Cala Mendía, Manacor

Numit in mod frecvent „La ciutat del moble” („orasul mobilei” pe romaneste), Manacor este una din cele mai mari localitati a insulei Mallorca si locul de nastere al lui Rafael Nadal. Situat in partea de sud-est a insulei, Manacor, al carui nume inseamna literalmente „mana spre inima”, este si capitala municipalitatii Manacor si un adevarat simbol turistic. Localizarea sa inspre interiorul insulei a permis o dezvoltare armonioasa a mediului rural si a permis, in acelasi timp, pastrarea originalitatii sale, de-a lungul timpului.

In timp ce resorturile turistice de pe coasta sunt ceva mai aglomerate, Manacor ramane o populara destinatie turistica linistita si pitoreasca. Productia de mobila crescuta treptat in ultimele sute de ani, productia de perle artificiale inceputa in prima parte a secolului XX si explozia turistica din anii 1960, au impulsionat economia orasului Manacor, facand din acesta o adevarata capitala a partii de est a insulei. Si vorbind despre turism, este bine de stiut ca tendintele aici se indreapta spre agroturism si hoteluri rurale.

Manacor are o istorie lunga si pestrita. Se afla aici inca din secolul al XIII-lea si a vazut marinari de toate nationalitatile cu interese in Mediterana: greci, romani sau arabi. Toate dovezile ramase despre acestia pot fi vazute in muzeul de istorie, gazduit de Torre dels Enagistes. Viata sa economica a fost bazata pe agricultura inca de la formarea sa ca asezare umana, in 1300 d.Hr.. Cele doua cladiri ale manastirii si bisericii Sant Vicenç Ferrer se afla in Plaça del Convent, in centrul orasului Manacor. Interiorul lor este dominat in mare masura de trasaturi austere, stilul Baroc fiind notat doar in aplicarea de aur pe cateva motive ornamentale. Biserica si manastirea au fost declarare Monumente Nationale in 1919 si au trecut printr-un proces de restaurare in timpul ultimei decade. Plaça del Rector Ruby din apropiere este locul in care gasim un alt edificiu religios, Església de Nostra Senyora dels Dolors. Mult mai noua decat cea prezentata anterior, biserica a fost construita pe fundatia unei biserici parohiale datand din 1248, dupa cucerirea catalana conducerea lui Jaume I.

Principalul resort turistic de coasta din zona este Porto Cristo, la doar 13 kilometri distanta, marginit la nord si la sud de localitatile mai mici Cala Morlanda, respectiv Cala Romantica. Pe drumul dintre Manacor si Porto Cristo merita vizitate Coves del Hams cu ale sale ciudate formatiuni in forma de arbore. Coves del Drach sunt si mai impresionante, atingand 2 kilometri in lungime si mergand 25 de metri in subteran. Peisajul natural oferit de lacul Martel din vecinatate este locul de desfasurare a numeroase concerte de muzica clasica.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...