Ghid turistic Llucmajor

Cala Pi, Llucmajor, Mallorca Cala Pi, Llucmajor, Mallorca

In imediata vecinatata a capitalei Palma, in partea de sud a acesteia, se intinde cea mai larga municipalitate a insulei Mallorca, Llucmajor. Linistita si pitoreasca in timpul iernii, inconjurat de nenumarati migdali, orasul Llucmajor devine aglomerat in perioada verii. Datorita pozititie sale excelente si a conexiunilor cu Palma, orasul s-a dezvoltat ca un important centru cultural si industrial. Orasul nu are plaje proprii dar acest aspect nu este neaparat unul negativ, gasindu-se la foarte mica distanta de coasta si de localitatea Arenal, adevaratul furnizor de plaja, soare si golfuri cu apa incredibil de limpede.

Llucmajor a fost locul de desfasurare al bataliei de la 1349 intre regele Jaume III si Pedro de Aragon, care a dus la sfarsitul regatului de Mallorca. Un punct strategic in Marea Mediterana, Mallorca a avut puterea de a restrange expansiunea regatului de Aragon spre Grecia, asa cum dorea regele Pedro. Dupa cea mai importanta batalie din istoria Balearelor, insula a fost anexata la regatul de Aragon iar posesiunile continentale din Occitania (Montpellier, Celades) au fost vandute francezilor de catre Jaume si fiul sau, viitorul Jaume IV. Pentru a comemora acest eveniment epic, a fost construit un monument.

Iubitorii de istorie vor vrea sa stie mai multe amanunte si despre sihastria Sant Bonaventura. Construita in secolul al XVII-lea, sihastria este unica in Europa pentru picturile deosebite de la etajul 1 al cladirii si in mod particular pentru colorile folosite in proces, o degradare de nuante de gri. Cladirea principala si dependintele din apropiere au trecut printr-un proces de restaurare acum cativa ani si au fost redate publicului in vara anului 2007.

Alt edificiu religios care merita vazut este biserica parohiala Sant Miquel. Biserica actuala a fost construita pe fundatiile unei biserici mai vechi, din secolul al XIV-lea, demolata ulterior pentru ca lucrarile la noua biserica sa inceapa in secolul al XVIII-lea. Singurele lucruri pastrate din vechea cladire sunt doua capiteluri, o fereastra circulara cu vitralii si o linie de resort pentru o arcada. In 2004, autoritatile locale au construit un muzeu dedicat bisericii parohiale, pentru a conserva si expune lucrarile artistice colectate in timpul celor 750 de ani de existenta.

O multime zgomotoasa te asteapta in fiecare zi de vineri la piata principala a orasului, foarte populara in special in randul localnicilor. Nu conteaza ce doriti sa cumparati, de la o pereche de jeansi pentru copii, la o basma pentru bunica sau prajituri pentru viitoarea onomastica a unuia din membri familiei. Piata din Llucmajor ofera tot ce aveti nevoie iar preturile sunt decente. Si daca ati obosit dupa toata plimbarea, sunteti bineveniti sa serviti o masa copioasa la unul din restaurantele din zona sau sa sorbiti o bautura racoritoare intr-un din cafenele sau baruri Tapas.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...