Ghid turistic Nièvre

Cursul Loarei prin Decize, în Nièvre Cursul Loarei prin Decize, în Nièvre

Nièvre, un departament situatia in inima Frantei, este dominat de natura. Aria din jurul fluviului Loara este un paradis pentru iubitorii de pasari si o puteti explora incet, urmand calea navigabila serpuita, din canoe, plecat dintr-unul din multele puncte de plecare. Canalul du Nivernais este o alta cale nabigabila care se intinde de la Decize la Clamecy si care are de-a lungul ei mile intregi de poteci si tuneluri, gata de a fi explorate. Daca canotajul vi se pare prea obositor puteti sa inchiriati o barca. Parcul Natural Regional Morvan este un paradis pentru iubitorii de plimbari, alpinisti si sport in aer liber. Puteti sui 900 de metri pana in varful Haut-Folin sau puteti apela la serviciile unui ghid pentru a invata mai multe despre istoria parcului.

Istoricul Nevers

Orasul Nevers este situat pa malul raului Loara si este locul perfect daca va place arhitectura istorica, frumoasa. Catedrala Nevers e o combinatie dintre vechi si nou, cu vitralii contemporane incadrate in structura gotica. Nevers este, de asemeni, casa Palatului Ducal, un castel renascentist construit pentru un lord local, in secolul al XV-lea. Exista si alte castele pe toata suprafata departamentului Nièvre, incluzand locul de refugiu al Maresalului Vaubin, in Bazoches. Castelul s-a schimbat putin de cand a fost construit pentru ministrul regelui pana acum si multe dintre camerele lui au fost restaurate pentru a arata in forma care le-a consacrat.

Vizitati podgoriile

Majoritatea numeroaselor podgorii din zona pot fi vizitate intr-un tur organizat sau folosind serviciile unui ghid pentru a evalua caracteristicile vinului local, printr-o degustare. Un week-end pe luna, in timpul verii, podgoriile din zona Poilly-sur-Loire organizeaza pe rand degustari gratuite pentru vizitatorii lor sau sarbatori ale vinului. Nièvre nu este doar casa vinurilor bune, este de asemeni locul in care se cresc faimoasele bovine din rasa Charolais, pe care le gasim acum pe toata suprafata mapamondului. Aceste nobile animale au un muzeu dedicat si o competitie de crescatori de vite se tine anual, in luna septembrie, in localitatea Magny-Cours.

Evenimente sportive

Circuitul de curse de la Magny Cours nu mai gazuieste competitii de Formula 1, dar este inca locul unor serii de evenimente de profil, daca sunteti un fan al sporturilor cu motors sau chiar in eventualitatea in care doriti sa faceti ceva diferit. In afara de o multime de curse organizate local, Campionatul Mondial de Superbike are programata o etapa aici in fiecare an. Daca preferati sa nu ramaneti simplu spectator ci va doriti sa participati, puteti sa va inscrieti la una din numeroasele activitati ca si kartingul sau chiar sa faceti, asistati de un instructor, un curs de condus de o zi, la volanul unui bolid similar celor de Formula 1.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...