Ghid turistic Orne

Bazilica din Alençon, Orne Bazilica din Alençon, Orne

Orne este un departament al Frantei situat in partea de sud a regiunii Normandia de Jos. Principalul oras este Alencon.

Zonele substantial impadurite si demne pentru a fi explorate includ Padurea Andaines (in mare parte in jurul Domfront, Bagnoles de l’Orne si Ferte-Mace) si Padurea Douves (in nordul Alencon). In Andaines, in mod special, gasim o multime de atractii pitoresti, naturale precum lacuri si chei, sau artificiale precum capela Saint Antoine sau turnul Bonvouloir.

In partea de sud-est a departamentului Orne gasiti regiunea La Perche, situata in jurul orasului Belleme, acum un parc natural regional cu suprafete intinse de paduri si rauri mai mici, locul ideal pentru plimbari pe jos sau pe bicicleta intr-o zona rurala linistita, aproape neatinsa. Incepeti-va vizita la Manoir et Domaine de Courboyer, conacul si centrul de informare din mijlocul parcului.

O portiune dintr-un alt mare parc, „Parc Naturel Regional Normandie-Maine”, se gaseste tot in departamentul Orne.

Pentru a schimba peisajul splendid pitoresc, indreptati-va spre orasul „spa”, cu motive belle-epoque, Bagnoles de l’Orne si rasfatati-va cu un tratament relaxant sau plimbati-va in jurul lacului. Alte orase placute din departamentul Orne si care merita sa fie vazute sunt Argentan, Flers si Mortagne au Perche.

Pentru putina cultura istorica, mergeti la castelul Carrouges, un obiectiv listat ca monument national, sau indreptati-va spre unul dintre multele castele din regiune, precum Bagnoles, Chateau d’O din Mortree, Flers si Mortagne au Perche sau ruinele castelului din Domfront. Lista monumentelor include catedrala din Sees; prioratul din Saint Michel de Crouttes (in nord-vestul orasului Argentan) e o cladire antica frumoasa, amplasata intr-o gradina pitoreasca; iubitorii de natura si frumos vor aprecia si Jardins de la Mansonieres (langa Saint Ceneri le Gerei).

Lista satelor care merita subliniate include Saint Ceneri le Gerei, clasificat ca fiind unul dintre „cele mai frumoase sate din Franta” si satul Saint Fraimbault, un „ville fleuri” de 4 stele din partea de sud-vest a departamentului Orne. Intre altele, vedeti si satele La Perriere si Le Sap.

Cea mai populara destinatie turistica a departamentului este National Stud de la Haras du Pin. Nu in ultimul rand, Orne are o reputatie culinara indelungata, poate bine cunoscuta pentru faimoasa branza „camembert”, provenind din satul cu acelasi nume din partea de nord-est a departamentului – desi „boudin noir” de la Mortagne au Perche este un prim pretendent.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...