Ghid turistic Petra Mallorca

Panoramă Petra, Mallorca, cu biserica în prim plan Panoramă Petra, Mallorca, cu biserica în prim plan

Petra este o mica localitate situata in partea centrala a celei mai mari dintre insulele Baleare, Mallorca. Petra este capitala municipalitatii cu acelasi nume, localizata la nord-est de Manacor, si la sud de Santa Margalida. Numele sau pare sa provina din antichitate, cand romanii obisnuiau sau compare atat caracterul populatiei cat si aspectul geografic cu… pietrele (in limba latina, „petra” inseamna „piatra”).

De-a lungul timpului, Petra a fost una dintre cele mai de succes localitati din Mallorca, economia bazata pe agricultura permitand o crestere mai mare a populatiei. In timpul secolelor XVI si XVII, in special in timpul anilor dominati de regimul familiei Burgues, in ciuda lungilor perioade de seceta si epidemiilor repetate, asezarea primeste principalele edificii religioase, biserica parohiala si manastirea onorandu-l pe Sant Bernardino. Ca o mostenire a trecutului sau, toata zona din jurul localitatii Petra este impanzita de mori de vant, 12 la numar, dintr-un total de 19, un numar destul de mare, pentru o asezare de aceasta dimensiune.

Marimea si perfectiunea bisericii parohiale San Pere arata ca Petra a fost un oras prosper chiar si in trecut. Chiar daca a fost construit in perioadele Renasterii si Baroc, biserica are un puternic aspect Gotic. A fost construita pe fundatia unei biserici mai vechi, atestata din anul 1250 d.Hr.. Manastirea Sant Bernardino poate fi gasita pe strada principala a localitatii Petra. Istoria sa este strans legata de Fray Serra Juniper, o personalitate locala, a carei educatie a inceput intre peretii acestei manastiri. S-a nascut in 1713 in regiunea numita Barracar Alt, cea mai veche regiune a orasului. Cladirea in care s-a nascut este dispusa pe doua etaje. Apartine acum autoritatilor orasului San Francisco din Statele Unite ale Americii, onorand astfel viata marelui cetatean al orasului Petra, care a murit in California. Tot dedicat vietii sale este si Museo de Fray Junípero Serra. Muzeul detine mentiuni importante despre teritoriile de a caror evanghelizare s-a ocupat.

Iubitorii de natura vor dori cu siguranta sa vada El Puig de Bonany, un varf montan de 318 metri inaltime, al carui mediu natural este protejat de catre legile spaniole. Muntele se gaseste intre Petra, Vilafranca de Bonany si Sant Joan de Sineu. O alta zona demna de atentia noastra se afla in jurul torentului Borges, un mic curs de apa care colecteaza apa de ploaie din zona Llevante, parcurgand municipalitatea Petra, trecand apoi pe granita dintre Arta si Santa Margalida, inainte de a se varsa in Golful Alcudia. Fundalul natural unic gasit in aceasta regiune este unul dintre cele mai importante de acest tip, de pe toata suprafata insulei Mallorca.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...