Ghid turistic Republica Dominicană

Insula Cayo Levantado Insula Cayo Levantado

Bine aţi venit în Republica Dominicană, o ţară a contrastelor, ce oferă opţiuni superbe de turism aventuros şi eco-turism. A doua cea mai mare ţară a Insulelor Caraibe după Cuba, Republica Dominicană, a fost binecuvântată cu palmieri de cocos legănându-se în apele cristaline, pline de peşti tropicali multicolori, resorturi turistice extinse, luxoase şi potrivite pentru orice tip de vizitator, ospitalitate autentică şi localnici cu zâmbetul pe buze în orice situaţie. Republica Dominicană dispune de terenul propice pentru numeroase activităţi, atât pe uscat cât şi pe mare.

De la plajele înconjurate de palmieri până la experienţe subacvatice spectaculoase sau la monumentele istorice remarcabile, concediul vostru va fi complet, cu o multitudine de lucruri distractive de făcut. Bucătăria delicioasa, dominată de influenţe creole, spaniole şi americane, micile localităţi pescăreşti, arhitectura remarcabilă, vremea însorită pe toată durata anului, atrag aici milioane de turişti în fiecare an. Exploraţi frumuseţea naturală şi cultura Republicii Dominicane şi petreceţi-vă aici o experienţă de vacanţă de neuitat!

Situată pe insula Hispaniola în Antilele Mari, alături de mai micul şi mai puţin dezvoltatul stat Haiti ce ocupă partea de vest, Republica Dominicană este scaldată de apele Mării Caraibilor în partea de sud şi de Oceanul Atlantic în partea de nord. Terenul este predominant muntos, prezentând coline maiestoase, deşerturi înţesate de cactuşi, o pădure tropicală luxuriantă, văi fertile, 1.600 kilometri de coastă şi secţiuni extinse de plaje cu nisipul alb, strălucitor. Cel mai înalt punct este vârful Pico Duarte, situat în Munţii Cordillera Central, al cărui altitudine atinge 3.087 metri.

Republica Dominicană este formată din 32 de provincii, grupate în 3 regiuni principale şi capitala, Santo Domingo. Cele trei regiuni majore sunt Cibao (sau Regiunea de Nord), Regiunea de Sud-Est şi Regiunea de Sud-Vest.

Republica Dominicană beneficiază de o climă maritimă în general placută şi brize tropicale pe toata durata anului, cu temperaturi între 17 şi 30 de grade Celsius, în funcţie de altitudine. Există o mică diferenţă între temperaturile din timpul iernii şi cele din timpul verii. Se pot evidenţia 2 sezoane umede distincte, unul din aprilie până în iunie şi celălalt din septembrie până în noiembrie. Sezonul uscat se întinde din noiembrie până în aprilie şi reprezintă cea mai bună perioadă de a vizita Republica Dominicană.

Cea mai veche aşezare a Lumii Noi, oraşul Santo Domingo, este capitala aglomerată a ţării, cu peste 2 milioane de locuitori. Capitala se laudă cu o cultură impresionantă, o mare varietate de restaurante, magazine şi o viaţă de noapte vibrantă. Santo Domingo este gazda a două aeroporturi internaţionale, Las Americas International Airport şi Herrera International Airport, precum şi a unui port extins, cuprinzând numeroase puncte de staţionare pentru vapoarele de croazieră.

Principalele atracţii turistice ale capitalei sunt oraşul colonial, grădini şi parcuri botanice acoperind aproape 2 milioane de metri pătraţi şi reprezentând exponate de floră şi faună de pe insulă, incluzând orhidee superbe, palmieri şi plante exotice. Ultimele sunt atracţii turistice pe care nu trebuie să le rataţi, un adevărat paradis al iubitorilor naturii. Oraşul vechi, colonial, este un punct excelent de plecare pentru turiştii care doresc să exploreze şi să descopere Santo Domingo, prezentând numeroase clădiri istorice, precum fortăreaţa Ozama, Muzeul Casei Regale (Museo de las Casas Reales) sau Castelul lui Columb (Alcazar de Colon). Peştera Los Tres Ojos este un alt obiectiv turistic important, o scobitură adâncă de 15 metri, înconjurată de trei lagune, în mijlocul unei vegetaţii luxuriante şi prezentând o serie de stalagmite interesante.

Alte atracţii demne de atenţie sunt Acvariul Naţional, un acvariu de mărime medie, farul lui Columb situat în parcul Mirador del Este, cu o frumoasă structură în formă de cruce, Muzeul Bellapart şi multe altele.

Activităţile variază de la schi nautic, scuba diving, snorkelling, windsurfing şi drumeţii montane, până la golf, pescuit în apele oceanului, navigarea la bordul catamaranelor şi bineînţeles tot ce este conex plajelor. De la o plimbare pe jos pe renumitul bulevard El Malecon, plin de bistrouri, baruri şi restaurante, până la plimbările în cadrul expediţiilor de safari prin terenul tropical şi plajele izolate, la parasailing deasupra apelor cristaline ale plajelor din Punta Cana, vacanţa voastră se va transforma într-o experienţă pentru toata viaţa. Dacă plecăm de la premisa că cele mai frumoase privelişti sunt sută la sută naturale, incluzând plajele superbe din Playa del Macao, rezervaţiile de viaţă sălbatică din Lago Enqiruillo şi Parcul Naţional de Est, ruta aeriană a telecabinei ce face legătura cu Muntele Isabel del Torres, putem concluziona că Republica Dominicană este un adevărat paradis natural.

Nu putem lăsa deoparte alte câteva atractii spectaculoase create de mana omului, precum şarmul gotic al Catedralei Primada de America şi mai moderna bazilică Higuey.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...