Ghid turistic Saba

Peisaj tipic din insula Saba Peisaj tipic din insula Saba

Cunoscută şi ca „Regina Virgină” a Caraibelor, insula Saba este un loc magnific, care vă va impresiona prin culoare şi desigur, căldura. Este situată în Caraibe, fiind cea mai mica insulă din Antilele Olandeze. Mount Scenery este un vulcan potenţial activ care domină peisajul. Are o suprafaţă de 13 kmp şi un număr de aproximativ 1.900 de locuitori. Oraşele principale din Saba sunt Bottom, care joacă şi rolul de capitală, Windwardside, Hell’s Gate şi Saint Johns. Fiind o diviziune administrativă a Ţărilor de Jos, olandeza este limba oficială, dar engleza este limba principală vorbită şi folosită în sistemul şcolar încă din secolul al XIX-lea. De asemenea, guldenul a fost înlocuit de dolarul american.

Cele mai multe dintre familiile de pe insula sunt un amestec de olandezi, scoţieni şi africani. Datorită amestecului cultural locuitorii din Saba sunt în cea mai mare parte romano-catolici, dar există şi alte religii practicate: Martorii lui Iehova, anglicanismul, protestantismul, islamismul, iudaismul şi alte credinţe. Insula Saba este relativ nouă în industria turismului, cu aproximativ 25.000 – 30.000 de vizitatori în fiecare an. Dispune de un număr destul de mare de hanuri, hoteluri, vile şi restaurante.

Fiind o insulă cu un relief predominant muntos, Saba are o singură plaja, situată lângă Well’s Bay, portul insulei. Despre aceasta plajă nu se poate spune că este tocmai una obişnuită, din cauza mareelor şi a stâncilor prezente peste tot, însă este un loc potrivit pentru snorkeling. Parcul Naţional Marin din Saba este protejat prin reglementări ale Guvernului, pentru a conserva recifele de corali.

Există şi un mic aeroport cu zboruri spre şi dinspre insulele din apropiere, cum ar fi Sint Maarten şi Sint Eustatius, plus un serviciu de feribot de la Sint Maarten către Saba şi retur. În plus, există puncte de ancorare pentru ambarcaţiuni private. Viaţa din Saba este pe cât de liniştită la prima vedere, pe atât de tumultoasă dacă vă gândiţi la câte lucruri minunate puteţi experimenta aici. A fost adesea menţionată printre destinaţiile de top potrivite pentru scuba-diving, la nivel global.

Saba este un loc special şi datorită locurilor minunate extrem de puţin exploatate de către om; de aceea, vă veţi simţi ca nişte mici exploratori în vacanţa pe care o plănuiţi departe de lume în acest mic paradis tropical.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...