Ghid turistic Rust

Piața centrală din Rust Piața centrală din Rust

De departe cea mai frumoasă destinație turistică de la Neusiedler See este Rust, o localitate care, în comparație cu celelalte așezări din zonă strânse de-a lungul unei singure străzi, are structura unui oraș în toată regula, construit din profiturile aduse de industria vinului și un Altstadt bine conservat, concentrat în jurul fermecătoarei piețe Rathausplatz. Primăria în sine (Rathaus), o clădire din secolul al XVII-lea de culoare roșie, este doar una din construcțiile atractive multicolore din piață, fiecare dotate cu porți mari, ca de hambar și ferestre ornate cu flori și obloane franțuzești.

Pa partea opusă este Kremaryhaus, ce găzduiește muzeul orașului și locul în care se organizează majoritatea evenimentelor locale. Mai mult decât orice, Rust este faimos pentru berzele albe, ce cuibăresc permanent pe hornurile multora dintre clădirile orașului. În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, aceste păsări uriașe se întorc aici pentru a-și depune ouăle și crește puii, părăsind zona la sfârșitul lunii august pentru a merge în „țările calde”, după ce au ocupat același horn întreaga perioadă.

Piața principală este dominată de silueta venerabilei Fischerkirche, o mică biserică gotică dintre zidurile defensive ale localității, datând, se pare, din secolul al XIII-lea. Interiorul este bogat pictat, în tiparele medievale caracteristice secolelor din urmă, dotat cu câteva fresce înfățișând Crucificarea și o orgă baroc din 1705, cea mai veche din întregul land Burgenland. Turnul Fischerkirche este cel mai bun loc de unde puteți privi țesătura de cuiburi de barză albă. Turnul bisericii protestante situate în spatele Fischerkirche atestă puterea calvinismului ungar al zonei.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...