Ghid turistic Saint Lucia

Golful Marigot Golful Marigot

Unul dintre cele mai potrivite locuri de evadare din Caraibe este cu siguranţă insula Saint Lucia, insulă ce atrage anual turişti din toate colţurile lumii, oferind experienţe de neuitat, potrivite fiecărui caracter. Peisajele uimitoare, junglele tropicale veşnic verzi, văile şi plajele strălucitoare vor face cu siguranţă din vacanţa voastră una remarcabilă.

Saint Lucia este situată între Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic, la nord de Saint Vincent şi la sud de Martinica, aparţinând Antilelor Mici. Acoperă o suprafaţă de aproximativ 616 kilometri pătraţi şi are o populaţie de aproximativ 160.000 de locuitori. Localnicii se numesc Saint Lucians şi sunt consideraţi a fi foarte calzi şi ospitalieri.

Tipic pentru insulele din Caraibe, Saint Lucia are un climat tropical umed, cu o temperatură medie anuală cuprinsă între 23 şi 29 grade Celsius. Cel mai secetos sezon durează din decembrie până în aprilie-mai, iar sezonul umed durează de obicei din iunie până în septembrie.

Există două aeroporturi în Saint Lucia: aeroportul Hewanorra International in Vieux Fort şi George F.L. Charles (cunoscut şi sub numele de Aeroportul Vigie) în partea de nord-vest a insulei.

Există câte puţin de văzut pentru fiecare aici, în St Lucia. Puteţi să vă petreceţi timpul facând scuba-diving, pescuind la mare adâncime, windsurfing, navigând sau facând lung plimbări şi drumeţii. Pentru un aventurier real, pădurile tropicale bine conservate din Saint Lucia oferă cascade spectaculoase, floră şi faună tropicală şi munţi înalţi. Toate acestea pot fi mult mai bine explorate la o plimbare însoţiţi de un ghid turistic local. Puteţi explora pe jos, cu bicicleta, sau chiar călare.

Pe coasta de vest a insulei se pot vedea Munţii gemeni Piton, formaţi din Gros Piton şi Petit Piton, situaţi în apropierea orasului Soufriere. Muntele Gimie este cel mai înalt punct din Saint Lucia, ajungand la aproximativ 950 de metri deasupra nivelului mării. Insula este de asemenea renumită pentru minunata lume subacvatică care-i aşteapta pe toţi iubitorii de natură marină. Observarea balenelor şi vizionarea ţestoaselor constituie alte atracţii deosebite. În Saint Lucia puteţi admira mai mult de 20 de specii de balene, inclusiv balena pilot, balenele cu cocoaşă, orcile şi delfinii. Puteţi vedea, de asemenea, broaşte ţestoase gigantice, cu o greutate de peste 800 kg, care vin la ţărm între lunile martie şi septembrie pentru a depune ouă.

Saint Lucia este considerată cea mai populară insulă în Caraibe pentru nunţi şi luna de miere. Aproape toate hotelurile din statiunea Saint Lucia oferă pachete atractive pentru luna de miere, atrăgând astfel doritorii de senzaţii romantice neobişnuite. Opţiunile de cazare se potrivesc fiecărui buget şi oricăror nevoi. Indiferent unde alegeţi să staţi, veţi fi întotdeauna aproape de ocean. Chastanet Anse este una din plajele insulei populate cu palmieri înalţi şi locul de unde aţi putea să obţineţi o vedere fascinantă a insulei.

Saint Lucia este genul de loc pe care-l puteţi alege ca destinaţie nu doar pentru a vă relaxa ci şi pentru a face ca un eveniment cu adevărat important să fie rememorat întreaga viaţă!

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...